Ander nieuws

De voordelen van tapijttegels voor bedrijfsruimtes

Tapijt oogt naar mijn idee altijd zeer knus en warm. In bedrijfsruimtes is het natuurlijk van belang dat de vloedbedekking zowel knus is als functioneel. Wanneer er veel overheen gelopen gaat worden dan moet het ook zeker tegen een stootje kunnen. Tapijttegels zouden dan uitkomst kunnen bieden vanwege hun veelzijdigheid en duurzame kenmerken. In deze blog zal ik de voordelen de tapijttegel op een rij zetten.

Modulaire vloerbedekking

Om te beginnen zijn tapijttegels ideaal om karakter aan een ruimte te geven. De tegels zijn vaak in verschillende maten te bestellen en worden dan per tegel gelegd. Hierdoor kun je er voor kiezen om een egale tapijtvloer te maken, of juist te spelen met verschillende kleuren en hoogte van de tegels. Je kunt zo een reliëf creëren op je vloer. Je zou een looproute kunnen maken met enkele tegels. Ook zou je tapijttegels kunnen gebruiken in de kleuren van je bedrijf waardoor dit helemaal past bij de bedrijfsruimte. Door de modulaire opbouw zijn de mogelijkheden in ieder geval eindeloos!

Duurzame vloerbedekking

Tapijttegels zijn bovendien zeer duurzaam. In tapijttegels zitten duizenden vezels die warmte kunnen vasthouden waardoor de tegels een isolerende werking hebben. Je kunt daardoor langer genieten van warmte en ook je energierekening zal hiervan kunnen profiteren. Doordat de tapijttegels los worden gelegd, kun je deze ook gemakkelijk weer vervangen. Zeker in drukbezochte bedrijfsruimtes zullen sommige tegels sneller beschadigen, en het is dan natuurlijk wel fijn als je enkel een deel van de vloer kunt vervangen wat bij veel andere type vloeren niet zomaar zou kunnen. Doordat de tegens los op de ondergrond liggen haal je ze gemakkelijk weg en vervang je ze door nieuwe tapijttegels. In duurzaamheid opzicht is het tot slot ook handig dat je de tapijttegels zou kunnen meenemen wanneer je bijvoorbeeld zou verhuizen. Dan kunnen tapijttegels gewoon nog een ronde mee.

Tapijttegels restpartij

Ben je nou van plan om een mooie tapijttegels vloer te kopen? Het is ook mogelijk om een tapijttegels restpartij te nemen. Deze zijn veelal voordeliger en in grote hoeveelheden aanwezig. Dat scheelt dus niet alleen in de kosten maar dan krijgen ook die tegels een thuis. Je zit dan soms wel met een bepaald aantal maar doordat je tegels kunt combineren zou je dan juist weer een hele interessante combinatie kunnen maken.

Heb je hulp nodig met de soorten tegels en het beste formaat voor de tegels? Kijk dan eens bij de online groothandel welke tapijttegels je zou willen en vraag vrijblijvend advies aan een expert. Je zal dan rustig kunnen bekijken wat voor jou de ideale tapijttegels zijn.