Wonen

Iedereen heeft dit gehad, alleen weet je het niet meer

Iedereen heeft Lego gehad als kind. Lego hoort namelijk bij je opvoeding. Degene die vroeger het Harry Potter Lego kasteel kreeg was per definitie het coolste kind uit de klas. Zo’n Lego kasteel kost helaas evenveel als een echt kasteel. Omdat Lego zo’n goed product is kunnen ze er ook heel veel geld voor vragen. Naast Lego had iedereen denk ik ook Duplo, K’nex en een boerderij-set. Laatst zat ik hierover na te denken. Ik kan mij de namen van elk soort kinderspeelgoed nog herinneren behalve mijn boerderij-set. Ik ging even rondvragen in mijn vriendenkring. Iedereen wist waar ik het over had, maar niemand kon het bij zijn naam noem. Na heel lang zoeken ben ik erachter gekomen. Het heet namelijk schleich. De naam schleich zal je niet bekend voorkomen. Schleich Farm World denk ik ook niet, terwijl wij dit wel allemaal hadden.

 

Waarom kan niemand het zich herinneren?

Ik hoop dat je ondertussen weer weet waar ik het over heb. Voor zover ik weet wat iedereen namelijk schleich of een vorm van de Schleich Farm World. De Schleigh Farm World set was eigenlijk gewoon een boerderij-set. Je had paarden, biggen, een stal, eigenlijk alles wat je maar kon wensen. Het waren hele stevige plastic poppen, maar ook ontzettend mooi gemaakt en ontworpen. Ik durf de wedden als je nu gaat Googelen op schleich of Schleich Farm World dat je dan heel hard: “Ooh ja!” roept. Want iedereen had schleich. Misschien niet de hele Schleich Farm World set, maar wel delen hiervan. Maar hoe komt het dat niemand dit herinnert? Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat wij het niet leuk genoeg vonden. Je kan alleen niets in bouwen met je schleich speelgoed. Je kan eigenlijk alleen variaties op een boerderij bouwen. Maar dit is denk ik niet de reden dat niemand dit zich kan herinneren.  

 

Merk, naam en populariteit

Ik denk dat het komt door de merknaam. Het was namelijk niet bekend, en op school hoorde je ook schleich niet langs komen. Ik heb nooit een klasgenoot horen zeggen “Ik heb de nieuwe Schleich Farm World” set gekregen. Niemand letten toen op de naam. Ze vielen misschien net buiten de boot door de Lego-hype. Geen bedrijf die daar tegenop kwam. Toch doet het mij goed om te weten dat iedereen schleich had. Iedereen waar ik mee sprak over schleich herkende het namelijk wel. Dus ergens die van binnen is het aanwezig. Alleen de naam is onbekend. Het maakt het speelgoed niet minder leuk. Misschien is het wel leuker dan wij dachten, als we het na zolang nog steeds herinneren, zonder dat we de naam weten.