kunststof pallets
Ander nieuws

3 manieren om je bedrijf te verduurzamen

Tegenwoordig kun je op verschillende manieren bijdragen aan een beter milieu. Dat geldt voor zowel particulieren als ondernemers. Door simpelweg de plastic verpakkingen van het huisvuil te scheiden, ben je al goed bezig! Soms moet je alleen wel even weten op welke manieren je eenvoudig duurzamer te werk kunt gaan. Daarom deel ik vandaag in mijn blog 3 verschillende manieren waarop je jouw bedrijf kunt verduurzamen. Over het algemeen kun je deze 3 trucjes toepassen ongeacht het vakgebied waarin je werkzaam bent. Uiteraard zijn er altijd die uitzonderingen. Dus wil je ook jouw bedrijf verduurzamen en een steentje bijdragen aan een goed klimaat? Lees dan snel verder!

1 . Het begint bij afval

Misschien klinkt het wat tegenstrijdig, maar je kunt al een hoop realiseren door simpelweg de zaken omtrent jouw bedrijfsafval goed te regelen. Schaf bijvoorbeeld verschillende vuilnisbakken aan. Dan wordt het voor jouw personeel een stuk makkelijker om alles netjes te scheiden. Daar moet het plastic in, daar het grofvuil en tenslotte gooi je hier het groenafval in. Er is echter nog een manier om gelijk goed bezig te zijn. Wie is namelijk jouw afvalinzamelaar? Wanneer je het via de gemeente regelt, dan valt er nog een hoop te winnen. Er zijn namelijk zakelijk afvalinzamelaars die je kunt inschakelen. En nee, die kosten niet meer geld. Je bent waarschijnlijk zelfs goedkoper uit door met zo’n partij te gaan werken. Bovendien verwerken zij het vuil en creëren ze (indien mogelijk) nieuwe grondstoffen. Zo kan het dus ook!

2 . Duurzaam materiaal gebruiken

Een andere eenvoudige manier waarop je bij kunt dragen aan het milieu is door duurzame spullen te gebruiken. Weliswaar zijn deze materialen doorgaans wat prijziger, maar dan kun je mooi het geld voor gebruiken dat je hebt bespaard op de afvalinzamelaar! Hoe dan ook, voor vrijwel iedere branche zijn er inmiddels duurzame materialen te koop. In de logistieke sector zijn er bijvoorbeeld kunststof pallets die je kunt inzetten. Niet alleen is het de ‘groene’ optie, deze kunststof pallets zijn tevens gemakkelijker schoon te maken. Daarom raad ik je aan om even te kijken of er voor jouw bedrijf ook duurzame opties beschikbaar zijn. Wie weet werkt het namelijk op meerdere manieren in je voordeel!

3 . Processen vernieuwen

Ten slotte wil ik je meegeven dat het ook goed is om van tijd tot tijd met een kritisch oog naar de huidige werkzaamheden te kijken. Ben je nog wel optimaal bezig? Is er misschien een manier waarop je eenvoudig moeite of afval kunt besparen? Soms kun je namelijk al processen vernieuwen waardoor je uiteindelijk weer duurzamer bezig bent. Schiet het desnoods periodiek in je agenda om te voorkomen dat je het vergeet!