Ander nieuws

Je eigen tuinstoel op vakantie… dat kan!

Schaamte

Vliegschaamte wordt misschien wel het woord van 2019. Het houdt in feite in dat je liever niet meer vliegt omdat het zo slecht is voor het milieu. Natuurlijk is de wereld de afgelopen tijd ook steeds makkelijker te bereiken geworden. Je bent voor een habbekrats aan de andere kant van Europa binnen een uurtje of 5, en als je zou willen kan je overmorgen met je voetjes in de Australische zee staan. Hoewel het makkelijker is dan ooit, lijkt er toch meer weerstand te zijn dan vroeger. Misschien komt het omdat klimaatprotesten in opmars zijn, of misschien beginnen we allemaal echt in te zien dat we op deze manier niet lang verder kunnen leven, maar vliegen wordt meer en meer geboycot. Alternatieve manieren van vakantievieren zijn hip.

Auto

Althans, als ik de massa mag geloven. Blijkbaar ben ik per ongeluk al jaren een dikke trendsetter, want wij gaan zelden met het vliegtuig op vakantie. Dat hele gedoe met veels te vroeg aanwezig moeten zijn, tijden in de rij staan, vertragingen, overstappen…nee, dat is niet aan mij besteed. Natuurlijk is het heerlijk om binnen 5 uurtjes met je voetjes in de Griekse zee te staan, maar wat men hierbij vergeet is dat je al 2,5 uur van te voren op Schiphol moest zijn (+ reistijd naar Schiphol: zeg 1 uur + koffers opwachten en reistijd vanaf Griekenlandse luchthaven naar je resort: zeg 2,5 uur), waardoor je uiteindelijk toch een volle dag op pad bent geweest. Nee, doe mij de autovakanties maar. Dat heeft zo veel voordelen! Onze auto is ruim zat, waardoor wij niet moeilijk hoeven te doen met het strategisch inrichten van koffers en afwegen wat we thuis zullen laten. Geen probleem, wij nemen het beide mee. Ook dingen van thuis die je graag gebruikt, kan je makkelijk meenemen. Favoriete afwasborstel? In de auto! Lekker je eigen, comfortabele tuinstoel mee zodat je niet op die witte plakstoeltjes hoeft te zitten (dikke aanrader!)? Gooien we ook achterin! Liever speciale bedlinnen? Past er ook nog wel bij!

Lekker doen

Wat ik probeer te zeggen is dat het hele vliegschaamte-gedoe misschien wat overdreven is, maar een goed moment om je even af te vragen of vliegen nou echt zo efficiënt is als je altijd denkt. Is die zee in Griekenland nou écht zoveel mooier als die in Italië? En is het niet heerlijk om gewoon lekker een beetje te kunnen rondrijden, in plaats van opgesloten zitten als sardientjes in een blik op 10 kilometer hoogte? Ik heb het antwoord voor je: autoreizen is echt zo gek nog niet.