Ander nieuws

Heb je een meeting? Ga op tijd weg!

Hoewel een geboren en getogen Nederlander, woon ik al enige jaren niet meer in ons koude kikkerland. Mijn taal is nog goed up to date – mede doordat ik nog een groot Nederlands netwerk heb, Nederlandse boeken lees en bijna elke dag mijn ouders bel – maar de algemene leefregels van dit land zijn me helaas een beetje ontgaan. Dat bleek enige tijd geleden maar al te goed toen ik voor een meeting weer eens terug mocht naar Nederland. Het was voor mij niet zo ver reizen, ik woon in Spanje vlakbij de luchthaven, maar besloot er toch een wat langere trip van te maken. De meeting was immers op een maandag, maar aangezien ik op vrijdagen niet werk ben ik donderdag vast heengevlogen zodat ik het hele weekend weer eens met oude vrienden of familie kon zijn. Een soort win/win situatie: ik was ruim op tijd voor de meeting en zag mijn netwerk weer eens. Een gratis extra mini-vakantie, zo tussendoor! Werk vond het namelijk geen probleem om mij een vroegere ticket te verschaffen en ik kon bij mijn vrienden slapen.

Catching up

Al met al zou je denken dat er dus niks mis kon gaan. Mijn netwerk zit met name in Amsterdam, dus vliegen op Schiphol was absoluut geen straf. Vrijdag ben ik lekker met mijn ouders geweest om ’s avonds samen te eten en wat ooms en tantes te zien (er was toch een verjaardag), en in het weekend was ik lekker met mijn oude vriendengroep. Zaterdag hebben we heerlijk een terrasje gepakt en gegeten, er is zoveel om bij te praten als je elkaar niet zo vaak meer ziet! Op zondag zouden we gewoon een beetje gaan ontspannen. Echter kwam er in de namiddag een berichtje binnen van een oude studievriend: er zou die avond een soort reunie zijn, en of ik zin had om mee te gaan zodat ik mijn vrienden van de studie weer zou zien. Natuurlijk had ik dat!

Geen OV

Nou, dat was dus niet zo een slimme zet. Eén drankje werden er meer en voor ik het wist was het half 1. Ik wou nog naar huis komen, maar het OV reed al niet meer (Nederlandse standaard 1: na twaalven kom je niet meer thuis). De taxi vond ik ook geen optie (Nederlandse standaard 2: belachelijk dure taxi’s), dus ik bleef maar slapen om vanaf daar de trein te pakken. In de ochtend op het station, je voelt het al aankomen, bleek dat de NS op dat moment aan het staken was , wat ons brengt bij Nederlandse standaard 3: OV rijdt niet als je het nodig hebt. Dan is de afstand Amsterdam – Utrecht behoorlijk ver. Ik heb de Vergaderlocatie Utrecht nooit gehaald, maar kon gelukkig inbellen. Heel jammer, want de locatie schijnt prachtig te zijn. Volgende keer toch maar even het Nederlandse nieuws lezen voor ik mijn weekend volplan.