Auto

Autoverzekering voor nieuwe of tweedehands auto

Heb je een nieuwe of tweedehands auto op het oog of heb je er zojuist een aangeschaft? Vergeet dan niet een passende autoverzekering af te sluiten. Zo’n verzekering kan erg van pas komen bij onverhoopte schade. Dit geldt niet alleen voor de opgelopen schade door bijvoorbeeld heftige weersomstandigheden, maar ook voor schade die je eventueel aan anderen kunt aanrichten. Een nieuwe auto kost natuurlijk al genoeg en daarnaast zit een ongeluk in een klein hoekje. Neem daarom het zekere voor het onzekere en bescherm jezelf tegen onverwachte kosten en problemen. Met behulp van het eenvoudige drie stappenplan van Allianz Direct is jouw autoverzekering in een oogwenk afgesloten. Bovendien profiteer je ook nog eens van vele voordelen zoals 24/7 service, een eigen risico van 0 euro en een vervangend voertuig bij schade en reparatie. Zo ben je altijd, dus ook tijdens reparaties, verzekerd van het gemak van een auto!

Doorloop het eenvoudige drie stappenplan

Doorloop de drie eenvoudige stappen die Allianz Direct speciaal voor jou heeft uitgewerkt. Zo bereken je in een handomdraai jouw premie, kies je het pakket dat het best bij jouw wensen en voorkeuren past en sluit je de verzekering af. Zo heb je in eerste instantie de keuze uit drie vaste pakketten die elk variëren in de mate waarin bescherming wordt geboden bij verschillende oorzaken van schade. Het meest simpele pakket, het WA-pakket, bevat de standaard verzekeringen: hulp bij schade en een verzekering voor schade aan anderen. Dit pakket wordt aanbevolen bij autobestuurders met een auto van 12 jaar of ouder. Rij je een wat jongere auto tussen de 6 en 12 jaar? In dat geval kiezen de meeste bestuurders voor het Beperkt Casco pakket waarmee je verzekerd bent voor schade door dieren, storm, hagel en overstroming, inbraak en diefstal en brand en explosie. Het meest uitgebreide standaard pakket betreft het All Risk pakket. Dit pakket wordt het meest gekozen door autobezitters met een auto van 6 jaar of jonger. Aanvullend op alle verzekeringen binnen het Beperkt Casco pakket ben je met het All Risk pakket ook nog eens verzekerd voor schade door vandalisme en aanrijding. Beschik je over een wat oudere auto, maar zou je deze toch graag goed willen verzekeren? Geen enkel probleem, kies een pakket dat het beste bij jou past en stap comfortabel en zonder zorgen de auto in!

Uitbreiden met een aanvullende dekking

Je kunt jouw basis pakket ook nog eens aanvullen met verschillende aanvullende dekkingen. Zo kiezen de meesten bijvoorbeeld oor de rechtsbijstand, waarmee je bij verkeersconflicten verzekerd bent van juridische en deskundige hulp. Bescherm jezelf tegen torenhoge kosten aan juridisch advies na een onverhoopt verkeersconflict, in extreme gevallen kunnen de kosten voor juridisch advies namelijk erg hoog oplopen. Een inzittendenverzekering kan ook erg van pas komen. Met deze aanvullende dekking verzeker je niet alleen jezelf, maar ook de medepassagiers en spullen bij letsel en schade. Ga je met de auto op vakantie naar Frankrijk of ben je gewoon vaak op weg? In dat geval kan een pechhulp verzekering erg van pas komen. Met deze aanvullende dekking kun jij in heel Europa rekenen op hulp, vervangend vervoer en/of reparatie bij pech langs de weg. Ideaal toch!

Tip: schakel de hulp van een onafhankelijke adviseur in en laat je adviseren over welke keuzes de beste zijn voor jou.