Auto

Leasen: juist nu!

Ongeacht het moment, een auto kopen is een flinke investering. Vrijwel niemand zal het geld voor een auto in een keer over kunnen maken. Vaak doe je dit in termijnen die wel 48, 60 of zelfs 84 maanden lopen. En erger nog, de waarde van je auto vermindert op het moment dat jij hem de dealerroom uitrijdt.

Een auto kopen is daarom in deze onzekere tijd van de corona pandemie en bijbehorende recessie niet zo vanzelfsprekend als het voorheen was. Liever kies je vervoersmethode die wat meer flexibiliteit garandeert en waarbij je geen beroep hoeft te doen op je spaarsom.

Daarom lijkt mij in deze tijd het antwoord op de grote vraag ‘kun je beter een auto leasen dan kopen’ een volmondig ja voor leasing! Ben jij ook, juist nu, de afweging aan het maken wat voor jou de juiste weg is? Misschien heb je iets aan deze vijf argumenten pro auto leasen.

1. Leg jezelf niet vast

Niemand weet hoe de pandemie zich de komende maanden gaat ontwikkelen. Misschien duurt het nog wel jaren voor we weer ‘terug zijn bij normaal’. Mensen maken zich zorgen over de zekerheid van hun baan en hun financiële middelen. Dat maakt het kopen van een auto een riskante uitgave. Een lease auto biedt meer flexibiliteit in onzekere tijden: je kan hem al voor twee a drie jaar afsluiten en tevens tegen een klein bedrag laten overschrijven op een andere naam.

2. Spaarpot onaangebroken

Tijdens de lockdown van de afgelopen maanden heeft het spaargeld van menig man het moeten bezuren. Er zijn misschien nog maar weinig reserves over, en een auto is een flinke investering. Je zal ook niet ontkomen aan een flinke aanbetaling. Een lease contract voor een auto vraagt een minder grote directe investering.

3. Lage rente

De rente is op dit moment erg laag. Er zijn vaak zelfs leningen beschikbaar die helemaal geen rente vragen. Dit reduceert de kosten op je maandelijkse uitgaven.

4. Goede deals

Ook de auto industrie is geraakt door de crisis. Dat betekent dat ze op dit moment staan te smeken nieuwe auto’s aan de man te krijgen. Zowel  voor lease, Financial lease als koop auto’s zijn er op dit moment goede deals te maken tegen een aantrekkelijk tarief.

5. Beschermd tegen waardevermindering

 Een lease contract is deels gebaseerd op de verwachte waarde van de auto aan het einde van jouw contract. In deze wereld heeft niemand in feite een idee wat een auto na drie jaar waard is. Als de waarde onverwacht zakt, is het het probleem van de autodealer, en niet van jou.