Wonen

Je woning inrichten met een prachtig kleed

Wanneer je jouw woning voor het eerst of misschien wel opnieuw wil gaan inrichten, is het handig om van tevoren een overzicht te maken. In dit overzicht kan je duidelijk maken wat je belangrijk vindt om bij je inrichting van je woning naar voren te laten komen. Wanneer je bijvoorbeeld een kleur centraal wil hebben staan, of juist een meubelstuk heel belangrijk vindt. Welk gevoel wil je dat de nieuwe inrichting je geeft? Dit kan je allemaal in een overzicht duidelijk maken. Hierdoor is het ook makkelijker om kleuren te kiezen of meubels omdat je dan goed kan zien wat bij elkaar past. Om de inrichting van je woning heel persoonlijk en een warm gevoel te geven zijn Perzische tapijten echt een aanrader. 

 

Veel werkgelegenheid

Je kan deze Perzische tapijten gemakkelijk online bestellen. Dit kan vaak bij een site die de Perzische tapijten importeert uit Perzië. Deze worden daar ter plekke met de hand gemaakt. Dit is dan ook een bron voor veel werkgelegenheid daar. Het begint al bij de schapenherders, spinners, wevers, knopers, snijders, reparateurs en ook transporteurs. Deze tapijten worden vervolgens geselecteerd en geïmporteerd naar bijvoorbeeld Nederland. Hier wordt de kwaliteit en de staat van het vloerkleed nog eens goed bekeken en ook schoongemaakt. Vervolgens zijn ze klaar voor de verkoop. Wanneer je bij je nieuwe inrichting een Perzisch tapijt kiest weet je dus ook zeker dat je een uniek tapijt hebt, ze zijn met de hand gemaakt en er bestaat er niet zo een als jij nu in je nieuwe inrichting hebt. 

 

Een vintage vloerkleed

Wanneer een Perzisch tapijt niet helemaal bij je nieuwe inrichting van je woning staat, kan je ook gaan voor een ander kleed voor op de vloer. Kleden kan je namelijk ook heel goed vintage kopen. Deze kleden worden dan verzameld en eventueel gerepareerd of bijgewerkt, allemaal met de hand. Zodat ze ook voor een tweede leven er weer prachtig uit zullen zien. De oorsprong van het kleed kan uit verschillende landen komen, bijvoorbeeld Egypte, China of Turkije. Veel van de materialen zijn natuurlijk, zelfs de verf. Het leuke van deze vintage vloerkleden is dat ze allemaal uniek zijn. Als je er eentje op de website ziet die je leuk vindt weet je dus ook zeker dat er maar eentje van beschikbaar is. Dit kan de inrichting van je woning dus heel speciaal maken, er is niemand met precies hetzelfde kleed. Er zit een eigen verhaal aan elk vintage vloerkleed.