Auto

Waar moet jij op letten als je een motor wilt aanschaffen?

Kijk jij al een tijdje naar verschillende motoren en wil je nu echt een motor aanschaffen? Dan is het enorm belangrijk dat je op bepaalde punten let. Je wilt namelijk zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van de motor die je koopt. Daarnaast zijn er ook allerlei zaken die geregeld moeten worden zodat jij met de motor op de Nederlandse wegen mag rijden. Als jij voor de eerste keer een motor gaat aanschaffen, dan weet je waarschijnlijk nog niet zo goed waar jij op moet letten en welke zaken er geregeld moeten worden. Daarom vind je daar meer informatie over in dit artikel. 

Mag jij de motor wel besturen?

Er zijn in Nederland allerlei verschillende soorten motorrijbewijzen. Dit is zo omdat jongeren vaak niet de risico’s van de motor kunnen inschatten. Daarom zit er een vermogensgrens aan een leeftijd vast en mag jij als je jonger bent dan 23 niet op elke motor rijden. Daarom is het belangrijk om eerst onderzoek te doen naar of jij de motor mag besturen voordat je overgaat tot het aankopen van een motor. 

Verzekering en wegenbelasting 

In Nederland is ieder voertuig dat op de Nederlandse wegen wilt rijden verplicht wegenbelasting te betalen en ook is het verplicht om verzekerd te zijn. Door het betalen van de wegenbelasting zorgen we er gezamenlijk voor dat onze wegen in goede staat blijven. Een verzekering is verplicht omdat, als jij een ongeluk veroorzaakt dan de kosten van de tegenpartij vergoed worden door de verzekeringsmaatschappij. Er zijn veel verschillende motor verzekeringen en je kan daarom het beste online een motorverzekering afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij. Dit kan je doen via de website van een verzekeringsmaatschappij en daar zie je ook direct wat de kosten van de verzekering zijn. Houd er wel rekening mee dat een verzekeringsmaatschappij altijd het recht heeft om jou te weigeren. Ook dien je te kiezen uit verschillende soorten verzekeringen. Rij je bijvoorbeeld motor vanuit het bedrijf, dan kun je ook kiezen voor een zakelijke motorverzekering.

Tweedehands motor aanschaffen

Als jij een tweedehands motor wilt aanschaffen, dan is het enorm belangrijk om de staat van de motor te laten controleren door een bekende die hier verstand van heeft of door een specialist op het gebied van motoren. Misschien kan je dit ook zelf doen, maar als je geen verstand hebt van motoren dan kan je dit altijd het beste overlaten aan iemand anders. Tweedehands motoren zijn namelijk niet altijd in goede staat en sommige tweedehands motoren zijn zelfs levensgevaarlijk door slecht onderhoud. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je een motor als deze koopt en al helemaal dat je hiermee de weg op gaat.