Gadgets

Onderweg water uit een fles drinken zonder microplastics binnen te krijgen? Kies voor een duurzame drinkfles

De thema’s duurzaamheid en gezondheid zijn tegenwoordig voor veel mensen steeds belangrijker. Dat is ook niet zo gek, want het milieu heeft het zwaar te verduren en onze eigen gezondheid is zwaar in het geding. Mensen krijgen steeds meer microplastics binnen en de plastic soep in het water wereldwijd draagt daar niet positief aan bij. Wil jij voorkomen dat je dagelijks te veel microplastics binnenkrijgt en de plastic productie helpen tegengaan? Kies dan voor een duurzame, herbruikbare drinkfles! In dit blog lees je er alles over.

 

Het kiezen van de juiste drinkfles

Water drinken uit een plastic fles is dé manier om microplastics binnen te krijgen en je eigen gezondheid te schaden. Hoog tijd dus voor een gezond alternatief. Maar hoe kies je nu de juiste drinkfles waarmee je wél gezond bezig bent als je er dagelijks je liters water uit drinkt? Hieronder worden drie duurzame opties uiteengezet om je te helpen bij het maken van deze keuze.

Een drinkfles van roestvrij staal

Eén van de duurzame materialen waaruit je kunt kiezen bij het aanschaffen van een duurzame drinkfles, is roestvrij staal. Een drinkfles van dit materiaal gaat jarenlang mee en is goed bestand tegen slijtage en beschadiging. Een ander belangrijk voordeel is dat de drinkfles geen Bisfenol A (BPA) bevat, waardoor je geen schadelijke microplastics binnenkrijgt als je water drinkt. Je kunt bij aanbieders zoals flaske.nl gemakkelijk online een duurzame drinkfles van roestvrij staal bestellen. Deze aanbieder geeft je ook de mogelijkheid om er een gepersonaliseerde drinkfles van te maken. Zo is je fles niet alleen duurzaam en gezond, maar ook nog eens een leuke accessoire! 

Een bamboe drinkfles 

Kies je liever voor een drinkfles van ander materiaal? Overweeg dan eens om te kiezen voor een drinkfles van bamboe! Bamboe is ook een erg duurzaam materiaal dat geen BPA’s bevat, en dus goed voor je gezondheid! Het enige nadeel van dit type materiaal is dat het gevoeliger is voor slijtage en beschadiging. Het is dus belangrijk dat je voorzichtig met de fles omgaat en dat je de fles eventueel vervoert in een beschermhoes. 

De glazen drinkfles 

Ook drinkflessen van glas zijn erg duurzaam. Je kunt ook rustig drinken uit flessen van dit materiaal, zonder je druk te hoeven maken over het binnenkrijgen van schadelijke stoffen. Wel is het belangrijk dat je een drinkfles van glas erg voorzichtig vervoert, omdat glas gevoeliger is voor beschadiging,