Financieel

Bespaar op bedrijfskosten met duurzame LED panelen

Als ondernemer moet je natuurlijk proberen om een gezonde financiële situatie te creëren voor je bedrijf. Dit doe je in de regel door omzet te genereren en genoeg winst over te houden om het bedrijf voor te kunnen zetten. Winst kan gegenereerd worden door veel omzet te draaien maar ook door de bedrijfskosten laag te houden. Een manier om de bedrijfskosten laag te houden is door te verduurzamen.

LED aanzienlijk zuiniger

LED verlichting is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, zowel bij de consument als in het bedrijfsleven. LED verlichting is namelijk soms tot wel 90 procent zuiniger dan een reguliere gloeilamp, daarnaast gaat LED verlichting over het algemeen langer mee. Hierdoor bespaar je niet alleen op de kosten voor het gebruik, het heeft ook een langere levensduur wat goed is voor het milieu. Een ander groot voordeel van LED verlichting is dat je direct volledige lichtintensiteit hebt. Een gloeilamp of spaarlamp heeft een bepaalde opwarmtijd waardoor het even kan duren voordat je de volledige lichtintensiteit kan benutten.

LED panelen voor op kantoor

De meeste kantoren, klaslokalen en vergaderruimte maken gebruik van een systeemplafond. De verlichting is vaak met TL armaturen voorzien. LED panelen vervangen deze TL armaturen en worden in het plafond geplaatst in plaats van aan het plafond. Het ontwerp is namelijk zo gemaakt dat een LED paneel 1 op 1 een vierkant stuk systeemplafond vervangt. Hierdoor hebben LED panelen een mooie afwerking en zijn gemakkelijk te installeren. Dit is erg aantrekkelijk voor grote bedrijfsruimtes. De montage werkt namelijk volgens het plug and play principe. Dit wel zeggen dat het eenvoudig en snel te installeren in. Bedrijven besparen dan niet alleen op de kosten voor het gebruik van deze LED panelen maar ook op de installatiekosten. Een ander voordeel van dit systeem is dat het heel snel gemonteerd kan worden. Hierdoor is de levertijd aanzienlijk korter als die van reguliere TL armaturen.

De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Hierdoor is er voor elk kantoor met een systeemplafond wel een geschikt LED paneel te vinden. De LED panelen hebben een lange levensduur en weinig onderhoud nodig.

Een leuke optie bij deze panelen is dat deze vaak ook dimbaar zijn. Hiermee kan de lichtintensiteit versterkt of verminderd worden. Bij gelegenheden zoals presentaties kunnen de lichten eenvoudig gedimd worden. Door het dimmen van de lichten wordt ook bespaard op kosten omdat er minder stroom nodig is om de gewenste hoeveelheid licht te creëren. Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden van LED panelen bij jouw op kantoor? Online zijn er veel aanbieders waar je eenvoudig een led paneel kopen kunt.