Auto

De grootste voordelen van shortlease

Voor het hebben van een auto op de stoep zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden. Het is allang niet meer vanzelfsprekend om een auto te kopen van het spaargeld dat je jaren lang aan de kant hebt gezet. Natuurlijk is het nog steeds gebruikelijk en is het voor mensen nog steeds de handigste oplossing, maar voor een groot deel is het leasen van een auto om een aantal redenen niet alleen handiger, maar ook voordeliger. Shortlease wordt steeds populairder om een paar redenen. De grootste voordelen zullen hier uitgelegd worden en voor je het weet, heb je een shortlease auto op de oprit staan!

Geen extra kosten

Een van de grote nadelen van het hebben van een eigen auto is de verantwoordelijkheid die je draagt voor de extra kosten. Een eigen auto is vaak al een rib uit je lijf, maar schade en onderhoudsbeurten zijn vaak een reden waarom men een eigen auto niet kan betalen. Dit geldt niet voor shortlease. Dat komt omdat je een contract afsluit waardoor deze kosten in de meeste gevallen zijn inbegrepen bij het bedrag dat je betaalt. Bij dit contract zit een verzekering waardoor gebreken van de auto niet jouw verantwoordelijkheid is. En daarbij komt dat dat bedrag dat je betaalt per maand, een stuk minder hoog is dan het enorme bedrag dat je neerlegt wanneer je een auto koopt.

Flexibel

Doordat de verantwoordelijkheid niet helemaal bij jou ligt, ben je een stuk flexibeler als het aankomt op het bezitten van de auto. En daar zit het ‘m in, je bent niet de officiële bezitter van de auto, dat blijft het bedrijf waarbij je least. Het voordeel hiervan is, is dat wanneer je je auto eigenlijk niet meer nodig hebt of wanneer je het opeens niet meer kan bepalen, het mogelijk is om het contract te verbreken. Per bedrijf zijn hier eigen prijzen voor, sommige contracten hebben een bepaalde tijdsduur, andere zijn opzegbaar, hier betaal je in de meeste gevallen ook iets extra’s voor, maar niet veel.

Nieuwe auto

De grootste reden waarom shortlease prive zo aantrekkelijk is, is dat je in een zo goed als nieuwe auto kan rijden. Wanneer je een auto koopt, is dit meestal toch een auto die al een aantal kilometers op de teller heeft. Met een lease auto is dit ook het geval, maar de auto is als nieuw, waardoor je een stuk zekerder kan zijn tijdens het rijden, je weet immers dat de auto nog heel lang mee kan.