Fashion

Hoe kleed je ene grotere maat?

De meeste winkels zijn eindelijk begonnen met het produceren en aanbieden van grotere maten. Jarenlang was er een gat op de markt als het draaide om grote maten dameskleding, oftewel ‘alles boven maat 38’. Vooral als de vrouwen die een grotere maat hadden er ook nog eens modieus uit wilde zien: het was er gewoon niet! Gelukkig bestaan er nu meer opties in maten, soorten en merken die de kleding verkopen. Mensen met grote maten kunnen dan ook eindelijk een stap verder gaan dan kijken naar welke kleding mogelijk is. Ze kunnen kijken naar wat goed bij elkaar past! Hoe kleed je je op een grotere maat?

Tip 1: de vorm

Elke goede outfit begint bij de vorm. Dit is het verschil van hoe het op het lichaam valt en hoe iemand wordt getoond aan de buitenwereld. Voor de vollere dames is het aan te raden om geen té strakke of té wijde dingen te dragen. Dit kan minder flatteus staan dan gewenst. Kies in plaats daarvan voor stevigere materialen, die comfortabel om het lichaam heen zitten. Een goed begin is bijvoorbeeld een skinny jeans met een lossere top. Zo zit er wat balans in de outfit, is het comfortabel en het werkt erg flatterend!

Een A-lijn is een rok of jurk wat vanaf de taille naar buiten steekt. Door deze pasvorm komt er veel nadruk op de taille en lijkt deze al meteen een stukje kleiner. Hiertegenover staan bijvoorbeeld kokerrokken, die juist aandacht op de benen vestigen. A-lijn rokken zijn makkelijk om te stylen en zien er op ieder lichaamstype goed uit!

Tip 2: kleuren en printjes

Er zijn twee kleuren die goed gebruikt kunnen worden om te accentueren. Eigenlijk werkt het net zoals bij make- up: donkere kleuren voor de schaduwen en lichtere kleuren op de delen waar meer nadruk op gelegd mag worden. Dit kan in een outfit gebruikt worden door, bijvoorbeeld, een donker shirt te dragen en een lichtere broek, voor iedereen die de benen wil showen. Andersom werkt het natuurlijk ook: een licht shirt en een donkere broek, voor meer aandacht naar de bovenkant van het lichaam.

Tip 3: een beetje huid

Een beetje huid mag! Het helpt om het ‘blok’ van kleding te doorbreken. Er worden vaak verhalen verteld over vrouwen en mensen die wat voller zijn, die geen huid willen laten zien. Eigenlijk werkt het dan averechts! Een cut-out  in een outfit, kortere mouwen of een leuke, korte pijpen laten een outfit gelijk wat vlotter lijken.

Tip 4: draag wat je leuk vindt!

Bovenstaande tips zijn precies dat: tips. Er kan gekozen worden welke gevolgd worden en anderen worden lekker genegeerd. Kleding hoort comfortabel te zijn, iemand goed te laten voelen en het hoort bij de persoon te passen. Dat is precies waarom shoppen zo fijn is. Kijk bijvoorbeeld eens bij Mart Visser, een leuk merk met veel kleding in een grotere maat. Wat is het leukst?