Fashion

Draag de juiste bescherming tijdens het motorrijden

Motorrijden is iets dat veel mensen heerlijk vinden om te doen; de snelheid, je voelt de wind langs je heen waaien en je kunt genieten van het uitzicht. Voor motorrijders is het erg belangrijk om zich goed te beschermen met de juiste motorkleding. Op een motor ben je natuurlijk minder beschermd door het voertuig dan wanneer je in een auto rijdt. Hierdoor is het voor motorrijders essentieel om beschermende kleding te dragen. Wat valt hier dan zoal onder? En welke kleding is het beste? Het antwoord op deze vragen zal hieronder verder toegelicht worden. 

Helmen

Het allerbelangrijkste voor motorrijders is het dragen van een helm. Deze zorgt er namelijk voor dat schade aan het hoofd in geval van een ongeluk wordt beperkt. Een tweede functie van een motorhelm is om het hoofd te beschermen tegen zwevende dingen, zoals insecten en steentjes. Voor het uitkiezen van de juiste helm is het belangrijk dat deze redelijk strak op je hoofd zit en dus niet meebeweegt als je je hoofd schudt. 

Motor handschoenen

Voor motorrijders is het enorm belangrijk om ten tweede je handen te beschermen. Hiervoor draag je motor handschoenen, die je handen beschermen tegen schade bij een ongeluk, tegen kou en tegen zwevende dingen. Wanneer je namelijk geen motor handschoenen draagt en je ten val komt, kunnen je handen veel schaafwonden oplopen. Het is een automatische reactie om jezelf met je handen op te willen vangen wanneer er iets gebeurt. Een ander doel van motor handschoenen is om te zorgen dat je handen niet te warm of te koud worden, waardoor je goed grip blijft hebben op het stuur en ook goed kunt blijven schakelen. 

Motorjas

Naast de helm, is de motorjas waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van beschermende motorkleding. Je hebt de keuze uit zowel leren als textielen motorjassen. Het gaat dan vooral om de functie van de motorjas. Als je het vooral belangrijk vindt om je lichaam goed te beschermen, heeft leer vaak de voorkeur. Een leren motorjas sluit namelijk nauw om je lichaam heen, waardoor er weinig wrijving is. De kans op scheuren is daarnaast erg klein, doordat leer nauwelijks beweegt.

Wil je vooral een comfortabele jas? Dan is textiel weer een beter materiaal, omdat dit nu eenmaal wat soepeler en ruimer zit. Hierdoor kan je lichaam beter ademen en heb je het minder snel warm tijdens jouw rit. Als je wel eens door de regen moet rijden, is een textielen motorpak zeker aan te raden, omdat het volledig waterdicht is.