bureaus
Ander nieuws

De perfecte voorbereiding voor mijn studie

Inmiddels ben ik al een aantal weken bezig voor mijn studie. Na een vakantie waarin ik lekker heb uitgerust, op vakantie ben geweest en veel met vrienden heb afgesproken, is het nu weer tijd. Ik studeer toegepaste biologie, waar ik mij al erg lang op verheugde. Nu is het wel van belang dat ik deze studie met succes weet af te ronden. Hiervoor heb ik voor mijzelf een aantal punten opgesteld die mij, en ook zeker jou zullen helpen tijdens de studie. Lees snel verder!

Een goedwerkende laptop 

Om goed te studeren is een goed werkende laptop zeker een pré. Op de hogere school krijg je namelijk erg veel projecten en opdrachten, die bedoeld zijn om op de laptop te maken. Bovendien zoeken we altijd erg veel op in de les en maken we aantekeningen om hier vervolgens een samenvatting over te maken. Onderling maken we een taakverdeling van de toetsstof, zodat we binnen een paar dagen een samenvatting hebben om het leren te ondersteunen.Verder wordt er erg veel gewerkt met digitaal leermateriaal. In plaats van dat je verschillende boeken en schriften mee neemt, heb je nu aan een laptop al genoeg!

Mijn eigen werkplek

In de tussenuren is het fijn om een rustige plek op te zoeken. Je kunt er uiteraard voor kiezen om gezellig met vrienden naar de supermarkt te gaan, zodat je de tijd kunt invullen. Een andere manier om de tijd op te vullen is om de tussenuren nuttig te besteden voor je huiswerk. Zo kun je in een uur al een groot gedeelte leren voor een toets die je een week later zult krijgen. Wanneer je thuiskomt hoef je alleen nog wat werk te maken, terwijl je al geheel klaar bent met leren. 

Thuis beschik ik dan ook over een eigen werkplek. Hier kun je rustig je werk doen en jezelf concentreren op school. Om deze plek in te richten kun je kiezen uit verschillende bureaus en bureaustoelen. Zelf heb ik gekozen voor een bureau met verschillende lades. Hier berg ik mijn boeken, schriften en schrijfgerei op, zodat ik mijn spullen niet snel kwijt zult raken. Met een eigen bureauplek ben je optimaal voorbereid op je studie, omdat er altijd een geschikte plek is om te leren!

Even wat vrije tijd

Nu is het natuurlijk niet zo dat ik altijd maar met school bezig ben. In mijn vrije tijd ben ik dolgraag in de natuur om de nieuwste dingen te ontdekken. Voor de rest zal ik nog diverse blogs schrijven om jullie nog altijd op de hoogte te houden!