Wonen

Een vervuilde woning laten ontruimen

Een woning laten ontruimen is niet niets. Woningontruimingen ken je misschien alleen maar van de televisie, maar er zijn veel meer mensen die een woning moeten ontruimen. Mensen die een woning moeten ontruimen zijn niet alleen extreme verzamelaars zonder stofzuiger en allesreiniger. Er zijn heel veel situaties denkbaar, waarbij de woning moet worden leeggehaald. Soms is dat omdat een persoon naar een verpleeghuis gaat of komt te overlijden, maar ook het verkoop klaar maken van koopwoningen komt veel voor.

Wat moet je vooraf regelen?

Het is in de eerste plaats verstandig om een gespecialiseerd bedrijf in de arm te nemen, een bedrijf die veel ervaring heeft en jouw situatie als geen ander begrijpt. Ook is het belangrijk om een offerte te laten maken, zodat je niet zomaar geconfronteerd wordt met onverwachte kosten. Het is belangrijk om vooraf te vragen of bijvoorbeeld het vervoer van de spullen die in de woning staan bij de prijs inbegrepen zit. Moet de woning op een bepaalde dag leeg zijn? Dan is het verstandig om duidelijke afspraken te maken met betrekking tot de planning. Wanneer er ook dingen weggegooid moeten worden is het fijn om van te voren te weten of je zelf nog moet betalen aan afvoerkosten.

Moet er ook schoongemaakt worden?

Wanneer je in de situatie komt dat je ouders verhuizen naar een zorginstelling, dan kan het zijn dat de woning ook schoongemaakt moet worden. Ga je dit zelf doen? Of laat je dit doen? Veel ontruimingsbedrijven hebben ook een schoonmaakservice. Voor een vast bedrag wordt dan de woning volledig gereinigd. Dit scheelt jou een hoop tijd, die je misschien juist kan gebruiken voor je ouders. Ook wanneer je een koopwoning verkoopt, kan het fijn zijn om deze te laten ontruimen en reinigen. Zo kun jij je volledig richten op je nieuwe huis. Ben je onzeker over de schoonmaak of maak je je zorgen, omdat het huis erg vervuild is? Schoonmaak sterk vervuilde woning komt vaker voor dan je denkt.

Waar moet je verder nog over nadenken?

Een huis ontruimen is maatwerk en dat gaat niet alleen over de planning. Wanneer je een woning wilt verkopen, is het vooraf belangrijk om met de makelaar te bespreken of er bepaalde zaken van belang zijn. Wat ook erg belangrijk is, om vooraf te bedenken wat je met bepaalde spullen wilt gaan doen? Moet het verkocht worden? Of schenk je het liever aan een kringloopwinkel? Wil je dat de woning op een duurzame wijze wordt ontruimd? Een huis ontruimen is maatwerk en jouw mening telt!