Ander nieuws

Desinfecteermiddelen aanschaffen doe je als volgt

Je kunt oppervlakkig reinigen en je kunt met desinfecteermiddelen een ruimte grondig desinfecteren. Dat zijn twee totaal verschillende werkzaamheden. Wel is het zo dat  goed desinfecteren net mogelijk is zonder een oppervlak eerst goed te reinigen. Zeker in de zorgsector is het goed reinigen en desinfecteren erg belangrijk. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld een fysiotherapie praktijk.

Meer dan alleen een kwestie van je handen goed wassen

In een fysiotherapiepraktijk is hygiënisch werken meer dan alleen een kwestie van goede persoonlijke hygiëne en d e handen verschillende keren per dag wassen.  Het gebruik van handschoenen spreekt voor zich bij het schoonmaken van bepaalde ruimtes en het reinigen van gebruikte materialen. Dat geldt natuurlijk ook voor de praktijk voor fysiotherapie. 

Desinfecteren met de beste desinfecteermiddelen

Door de ruimtes en de gebruikte materialen te desinfecteren, wordt lichaamsvocht verwijderd. En het afscheiden van lichaamsvocht in de vorm van bijvoorbeeld zweet kan ook bij de fysiotherapeut aan de orde zijn.  Bij de goede fysio wordt in alle gevallen eerst goed schoongemaakt. Doe je dat niet, dan is goede desinfectie niet mogelijk en zullen de desinfecteermiddelen minder goed hun werk doen.  Het is een gegeven dat hoe beter het oppervlak schoongemaakt is, hoe beter je kunt desinfecteren en hoe beter de desinfecteermiddelen hun werk kunnen doen. Dus altijd eerst schoonmaken en dan desinfecteren met uiteraard alleen de beste desinfecteermiddelen.

Desinfecteren is ook binnen de fysiotherapie uitermate belangrijk

Desinfecteren is erg belangrijk in de zorg en ook binnen de fysiotherapie. Ook bij de fysio  zijn de risico’s op het verspreiden van infecties aan de orde van de dag. Daarom wordt ook alleen gewerkt met de beste desinfecteermiddelen en ook alleen de beste reinigingsmiddelen. Door te werken met de beste desinfectiemiddelen kunnen zogenaamde micro organismen verwijderd worden. Je moet dan denken aan bacteriën, gisten, schimmels virussen en sporen.  Het aantal eventueel aanwezige micro organismen bepaalt uiteindelijk het niveau van de sterkte van het desinfectiemiddel. Vergeet nooit dat reinigen en desinfecteren naadloos op elkaar aan moeten sluiten.

Desinfecteren is zeker nu er een pandemie heerst nog belangrijker geworden

Zeker in deze periode van de pandemie is desinfecteren met de beste desinfecteermiddelen uitermate belangrijk. Toch wordt binnen een fysiotherapiepraktijk altijd al op de beste wijze gedesinfecteerd.  Daardoor kun je met een gerust hart gebruik maken van de behandelbank en de apparaten die je in de praktijk van fysiotherapie  zoals tegenkomt. En dat zal voor iedereen toch een guest steen de gedachte zijn. Bij de goede fysio hoef je nooit  bang te zijn voor infecties.