Ander nieuws

Deze dingen kun je doen om ecologisch bewuster te leven

We kunnen er niet meer om heen: er zullen stappen gezet moeten worden om onze aarde te redden. Hieraan kun je zelf bijdragen, op kleine én grote manieren. Wil jij ook stappen zetten om milieubewuster te leven? Lees dan in deze blog tips om te beginnen. De stappen zijn makkelijk uit te voeren en hebben een groot resultaat!

Verklein je uitstoot

Even met de auto heen en weer naar de supermarkt, of naar vrienden in een andere stad. Het is voor de meeste mensen vanzelfsprekend om de auto vaak te pakken, waar heb je hem immers anders voor? Er zijn genoeg manieren die je jouw auto doen vergeten. Pak bijvoorbeeld eens vaker de trein, en bedenk slimme oplossingen voor je vervoer. Toen wij bijvoorbeeld deze zomer op vakantie gingen hadden we een taxi Leiden nodig om ons naar Schiphol te vervoeren. Door te zoeken in Google op taxi Leiden Schiphol kwamen we uit bij een bedrijf die hierin gespecialiseerd is. We konden op deze manier voor een mooie prijs een taxi met zijn vieren delen, en waren zo een stuk goedkoper én duurzamer uit.

Kies voor plantaardig

Voor de vleesliefhebbers onder ons is dit misschien een moeilijke opgave, maar geloof mij: het is echt mogelijk! Door minder vlees te eten draag je enorm bij aan ons milieu, dus het is zeker de moeite waard om dit eens goed uit te proberen. Kies voor een plantaardige vervanger of leef je helemaal uit met een vegetarisch kookboek. Natuurlijk hoef je vlees niet helemaal links te laten liggen, minderen is ook al goed. Via vele bronnen komen we erachter dat het produceren van lees ongelooflijk veel water kost, en er ook vaak dierenleed aan te pas komt. Maar oom zuivelproducten zoals bijvoorbeeld kaas zijn niet helemaal onschuldig. Experimenteer daarom eens met een plantaardige vervanger!

Koop tweedehands

Tenslotte is het een goede oplossing om vaker tweedehands spullen te kopen. Met name kleding is vaak een stuk goedkoper tweedehands, en er zitten echte unieke pareltjes tussen. Koop je kleding nieuw bij een grote modeketen, draag je niet alleen bij aan meer waterverbruik, maar wordt bijvoorbeeld ook de plastic soup verergert. Daarom is tweedehands een mooie oplossing, zo geef je kleding een tweede kans. Dit scheelt echt een hoop! Ben je bang dat het onhygiënisch is om kleding tweedehands te kopen? Een rondje wasmachine helpt enorm. Is de kleding van een materiaal dat geen vrienden is met je wasmachine, breng het dan gewoon even naar de stomerij!