Financieel

Doet je provider je een aanbieding? Kijk dan eens of het ergens nog goedkoper of beter kan!

Als je al lang klant bent bij je huidige internetprovider of al vele jaren gebruik maakt van dezelfde aanbieder voor mobiele telefonie, dan kan het goed zijn dat je zo nu en dan een aanbieding krijgt. Als je nu je internetabonnement verlengt, krijg je een hogere internetsnelheid. En als je je mobiele abonnement verlengt, kun je gebruik maken van meer data. Klinkt goed, toch? Het is inderdaad aardig dat je provider je een dergelijke aanbieding doet. Maar dat wil nog niet altijd zeggen dat het ook verstandig is om erop in te gaan. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat je bij een andere provider een nog veel betere aanbieding kunt krijgen!

Trouwe klanten zijn fijn, maar nieuwe klanten worden vaak nog ruimer beloond

Heb jij al jaren een internetabonnement bij dezelfde provider? Dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat je niet eens meer precies weet wat je nu eigenlijk per maand precies betaalt, en wat je daarvoor exact krijgt. Het werkt, je bent tevreden, een goede reden om je er verder niet mee bezig te houden.

Je provider is waarschijnlijk blij met zo’n trouwe klant, en doet je misschien wel eens een leuke aanbieding. Overstappen naar een ander pakket, bijvoorbeeld. Dat geeft je een stuk meer snelheid, en kost je nauwelijks iets extra. Mooi, en aardig, dat ze dat doen. Grote kans dat je erop in zal gaan. Maar toch is het goed om niet te snel ‘ja’ te zeggen. Want wist je dat je ergens anders een nieuw abonnement afsluit vaak nog voordeliger uit kan zijn? Vaak kun je namelijk gebruik maken van een goede aanbieding, waardoor je in ieder geval tijdelijk een stuk minder gaat betalen per maand.

Waarom zou je niet overstappen?

Natuurlijk is het lekker makkelijk om bij dezelfde provider te blijven als deze goed bevalt. Maar je internet vergelijken met dat van anderen kan zo nu en dan toch slim zijn. Misschien blijkt iemand anders wel minder te betalen en toch meer snelheid te krijgen. Dan zou het toch zonde zijn als jij bij je oude provider blijft?

Dit geldt ook voor andere abonnementen. Zo is mobiele abonnementen vergelijken altijd verstandig, zeker als je op het punt staat je abonnement weer voor een jaar of twee te gaan verlengen. Wat kan je huidige provider je bieden, en wat stellen anderen daar tegenover? De kans is groot dat je een mooie aanbieding tegenkomt, die je per maand aardig wat geld kan besparen, of bijvoorbeeld een stuk meer data op gaat leveren. Zonde om daar geen gebruik van te maken, toch?