Wonen

Epoxy en de mogelijkheden

Je hebt veel opties die je kunt doen met epoxy, alleen de vraag is wat vind jij leuk? Wat spreekt je aan? Waar heb je ervaring mee of is het een hele nieuwe wereld voor je en wil je je er juist in verdiepen? Gelukkig kan het allemaal en heb jij alle tijd om na te gaan wat jij leuk vindt om te doen met epoxy. We leggen je er hieronder al meer over uit, maar je kunt ook online op social media eens kijken wat mensen zoal hebben gemaakt. Dit kan jou ook inspireren om zelf aan de slag te gaan. 

Resin art wat is dat?

Je hebt misschien wel eens gehoord van resin art, maar heb je ook een idee wat het eigenlijk is? De laatste tijd zien veel mensen het voorbij komen want het is hip. Veel mensen denken dan dus direct aan de boomstam tafels die mensen volgieten met gekleurde epoxy. Maar je hebt nog een ander voorbeeld van resin art en dat zijn de surfplanken of de schilderijen met een speciaal oceaan effect. Als je het woord gaat vertalen dan krijg je kunsthars. Dit bestaat dan weer uit epoxy giethars en dit wordt dan onder andere weer ingezet om kunstwerken te kunnen maken. Je kunt resin art in iedere kleur maken en je kunt er zelfs glitters in doen of je kunt wat kleuren door elkaar mengen. Er zijn dan ook diverse technieken die ingezet kunnen worden en dan komen er hele mooie effecten uit naar voren.

Wat kun je doen met resin art?

Heb je je altijd al eens afgevraagd wat je kunt doen met resin art? Daar leggen we je graag wat meer over uit. Je zou er bijvoorbeeld een tafelblad mee kunnen beschermen tegen krassen. Dit wil zeggen dat je je houten tafel zelf kunt beschermen tegen krassen en dan hoef je alleen maar een laagje transparante giethars aan te brengen. Een andere optie die je hebt is een kunstwerk maken met resin art door het in bepaalde voorwerpen te gieten. Maar je kunt ook een tafelblad realiseren met een speciale marmerlook. Wat jij ermee gaat doen hangt af van welke materialen en objecten je hebt en wat jij leuk vindt om te doen. Maar het is hoe dan ook het proberen waard en je kunt er echt een hobby van maken. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden dankzij resin art dus probeer het eens en ervaar het leuke moment dan zelf.