Ander nieuws

Een knallend bedrijfsuitje!

Feestcommissie

Ik ben niet zozeer het type wat in een feestcommissie gaat. Ik laat me persoonlijk liever verrassen. Althans, dat voer ik aan als argument als ik voor de zoveelste keer gevraagd wordt op de sportclub, werk, of basisschool van de kinderen. In de praktijk is dat namelijk totaal niet de reden. Sterker nog: ik heb een hekel aan verrassingen. Je weet totaal niet wat er gaat komen, je moet bij voorbaat maar vast doen alsof je blij bent terwijl je eigenlijk helemaal geen zin hebt want mogelijk is het stom en vermaak je je totaal niet. Nee, de echte reden is dat ik niet verantwoordelijk wil zijn voor al het geregel. De ‘voorpret’ begint al maanden voor de werkelijke dag, je moet er tonnen tijd in steken en je hebt altijd de mensen in kwestie (zoals ik dus) die er eigenlijk niks aan vinden – alleen is het nu dan jouw schuld! Daarnaast kan je op de dag zelf niet echt ontspannen, omdat je alleen maar bezig bent met de planning, de tijd en of iedereen het wel naar zijn zin heeft. In de feestcommissie zitten is de dagelijkse versie van ceremoniemeester zijn op een bruiloft: vermoeiend, stressvol en matig dankbaar werk.

Collega’s

Toen ik dus gevraagd werd voor de feestcommissie op werk, besloot ik ook meteen te weigeren. Echter, dat bleek lastiger dan ik dacht. Mijn weinig animo de afgelopen jaren bleek op te vallen, en los van verwijten van collega A en B, kreeg ik met name een verdrietige collega C over me heen. Het leek haar zo leuk dit samen te doen, we hadden het toch altijd zo gezellig samen? Eh, ja. Klopt. Maar dat betekent niet dat ik het bedrijfsuitje wil organiseren, had me gewoon uitgevraagd voor een borrel! Oh, nog meer pruillip. Help. “Oke, ik help je wel.” Geweldig. Kwam dit nou echt uit mijn mond?

Airsoft

En voor ik het wist zat ik dus in de feestcommissie. Dan kan je het natuurlijk net zo goed gewoon meteen geweldig doen. Na een korte zoektocht stuitte ik op Airsoft, een militair  spel waarin je het tegen elkaar opneemt in een battle. In geweldige legeroutfits en mét geweer natuurlijk – kosten noch moeite werd gespaard. Ons bedrijf is redelijk jong en iedereen was mateloos enthousiast en verloor zichzelf in het spel. En ik? Ik gaf mezelf vooral een schouderklopje dat ik dit zo snel geregeld had. Teamspeler en geweldige collega? Check. Voorlopig af van gezeur over commissies? Dubbelcheck.