Ander nieuws

Herfstvakantie tijdens de lockdown

Momenteel loopt het weer behoorlijk uit de hand in Nederland met de besmettingen en er zijn dan ook nieuwe maatregelen aangekondigd. We zitten weer meer thuis, de horeca is dicht en veel andere uitgaansgelegenheden zijn ook geen mogelijkheid. Er is dus een stuk minder te doen dan bijvoorbeeld tijdens de zomer toen er nog mogelijkheden waren om op vakantie te gaan, zelfs naar het buitenland. Toch zitten we momenteel in de herfstvakantie en wilde nveel mensen stiekem graag nog wat leuks gaan doen tijdens deze vakantie. Momenteel zijn de mogelijkheden een stuk minder maar desondanks zijn er nog altijd wel een paar leuke dingen te doen. In dit artikel bespreken we hoe je een leuke herfstvakantie hebt tijdens de lockdown.

Naar de film

Zo ongeveer alle horecagelegenheden zijn dicht en de meeste optredens binnen de culturele sector, van muziekconcerten tot cabaretiers, zijn afgelast. Maar de bioscopen zijn wel nog open. Natuurlijk kunnen we tegenwoordig gigantisch veel kijken op onlinestreamingdiensten zoals Netflix & Amazon Prime. Maar als je een avondje uit wilt is een film pakken in de bioscoop nog altijd een goede optie. Momenteel worden er geen drankjes en hapjes verkocht bij de bioscoop maar ze zullen je ook wat meer vrijheid geven zelf wat lekkers mee te nemen.

Weekendje hotel

Alhoewel bijna alle horecagelegenheden momenteel gesloten zijn, is er wel nog de mogelijkheid om naar een hotel te gaan. Als je graag een weekendje ertussenuit wilt dan is een hotel Scheveningen bijvoorbeeld een leuke optie. Je kunt heel goed in dit hotel genieten van de roomservice en de luxe. Daarnaast kun je op het strand uitwaaien. Zeker als je gaat met je liefde dan kan het een alsnog een heel leuk en romantisch weekend worden.

Avondje lachen

Er zijn nog steeds mogelijkheden om naar een cabaretvoorstelling te gaan. Je zult moeten reserveren en de zaal zal lang niet zo vol zitten als normaal. Maar een avondje lachen om een goede cabaretier is nog steeds hartstikke leuk. Denk bijvoorbeeld aan Toomler in Amsterdam, ook wel bekend als de Comedytrain. Je kunt hier veilig op anderhalve meter keihard lachen.

Thuis baken

Ook als je thuis bent dan kun je nog steeds genieten van de herfstvakantie. Er zijn genoeg leuke dingen te doen thuis. Begin aan een goed boek. Of besluit om een in de keuken aan de slag te gaan. Alhoewel de restaurants gesloten zijn kun je nog steeds heerlijk eten. Veel mensen dromen ervan om echt goed te leren koken. Dit is een goed moment om extra tijd te besteden aan je kookkunsten.