Fashion

Shoppen met een maatje meer

Lekker een dagje winkelen met vriendinnen: dat is helaas niet voor iedereen even leuk. Wanneer je wat zwaarder bent en grotere maten nodig hebt, zijn je keuzes erg beperkt. Voor mij leverde zo’n dag vaak meer verdriet dan blijheid op. Ik ging steeds toch maar weer de H&M in en liet me dan toch overhalen om een aantal kledingstukken te passen. Tevergeefs, natuurlijk. Een hele tijd heb ik zitten balen, want waarom konden al mijn vriendinnen wel leuke kleding kopen en was het voor mij zo moeilijk? Het zit echter niet in mijn aard om te lang bij de pakken neer te zitten. Daarom heb ik besloten om een lijstje te maken met winkels waar je wél fijn kunt winkelen: ook met een maatje meer.

Lingerie kopen

Met truien en broeken heb ik al moeite om iets leuks te vinden, maar dat is nog niets vergeleken met mijn zoektochten naar goede lingerie grote maten. De meeste winkels gaan niet groter dan cupmaat F, of schieten op andere punten te kort. De ondersteuning is niet optimaal, de stof is niet sterk genoeg of de bh is gewoon heel erg lelijk. Gelukkig heb ik een aantal winkels gevonden die wél goede lingerie verkopen. Mijn favorieten zijn Betty’s Boops, After Eden en PrimaDonna.

Plussize kleding kopen

Zoals je waarschijnlijk al hebt ervaren, zijn de meeste grote winkelketens niet erg inclusief. Het schijnt dat ze dit wel willen veranderen, maar hoe lang dat duurt weten we niet. Om jezelf teleurstellingen te besparen, zou ik aanraden om deze winkels voorlopig dus te mijden. Al moet ik erbij zeggen dat sommige van deze ketens wél een goede plussize lijn hebben. Zo is er bijvoorbeeld Violeta van Mango. De maten gaan tot 54, en ik kan er regelmatig wat leuks vinden. Maar waar kun je nog meer heen? Sinds het begin van de corona crisis ben ik eigenlijk geen fysieke kledingwinkels meer in geweest. Ik ben online gaan zoeken en kwam erachter dat Asos een redelijk groot aanbod heeft met plussize kleding. Ook LolaLiza vind ik een leuke kledingwinkel. Zij verkopen kleding tot en met maat 52. Als jouw budget wat groter is, zou je ook een kijkje kunnen nemen bij Ulla Popken. De kleding is wat prijziger, maar het is wel goede kwaliteit. Een ander voordeel is dat zij tot maat 64 gaan.

Ik hoop dat deze tips jullie kunnen helpen om weer wat meer plezier te krijgen in het shoppen. Daarnaast hoop ik ook dat ik dit blog over een tijdje kan bijwerken met meer plussize winkels, of dat het misschien juist wel zó goed gaat met het aanbod dat niemand deze tips nog nodig heeft!