Wonen

Hoe onderhoudt je de buitenkant van jouw huis?

De buitenkant van je huis onderhouden, hoe doe je dat eigenlijk? Eigenlijk is alles wat aan de elementen bloot is onderhevig aan veel onderhoud. Er komt nou eenmaal veel op af. Zo kan de gevel van je huis ook voor behoorlijk wat onderhoud zorgen. Bij gevelonderhoud kan je denken aan voegen vervangen of een nieuwe laag verf aan de buitenkant, maar hoe pak je dit nou goed op? In dit blog alles over gevelonderhoud en hoe je dit het beste oppakt. 

Maak een stappenplan 

Maak een stappenplan voor de onderhoud van je huis. Niet alles hoeft tegelijk opgepakt te worden natuurlijk, daar zijn gewoon te weinig uren voor in de dag. Door elke week wel iets te doen kan je ervoor zorgen dat alles netjes in staat blijft. Bekijk allereerst de buitenkant van je huis. Wat valt je op? Wat lijkt te vervallen of vervagen? Noteer vervolgens alles wat je ziet waardoor je weet wat je moet gaan doen. Wanneer je de volledige lijst hebt gemaakt dan is het tijd op prioriteiten op te stellen. Zo kan je niet alles uitvoeren in de winter, denk maar aan het schilderen van je kozijnen. Door alles te prioriteren heb je een duidelijk stappenplan wat je kan gebruiken per week. 

Zorg dat je extra materiaal in huis hebt

Wanneer je dan een klusje oppakt, zoals het schilderen van je kozijen, kan je altijd extra materiaal zoals verf meenemen. Hierdoor heb je altijd extra materiaal in huis wanneer je snel even wat wilt bijklussen, zoals het bijtippen van de verf. Heb je dan echt grote klussen? Zorg dan dat je een materiaal lijstje maakt zodat je alles kan verzamelen voordat je gaat beginnen, dan hoef je niet even langs de bouwmarkt. Die tripjes kosten erg veel tijd die je beter kan gebruiken voor het klussen! Door ervoor te zorgen dat je meer uren kunt maken op de werkplek, komt de klus eerder plat!

Check van te voren welke kennis je nodig hebt

Door eerst te kijken welke informatie je nodig hebt, zoals welke kwast je het beste kan gebruiken, ben je minder tijd kwijt in de bouwmarkt. Ook kan je gemakkelijker kiezen tussen kwaliteitsproducten, en juist ervoor zorgen dat je dat ene dure stuk gereedschap huurt i.p.v. koopt. Maak voor alle duidelijkheid een planning. Zo kan je zien hoe lang het duurt voordat je klaar bent met het project en wanneer je welke gereedschappen of bouwmaterialen nodig hebt.