Ander nieuws

Huizen bouwen op Bali

Iedereen is anders, sommige mensen willen elk jaar naar een andere locatie op vakantie. Ze willen constant nieuwe landen en locaties ontdekken. Ik ken persoonlijk een meisje die een tattoo heeft van de wereldkaart en elk land dat ze bezoekt inkleurt. Ze heeft in totaal al 56 landen bezocht. Maar er zijn weer andere mensen die veel liever elk jaar naar dezelfde locatie gaan. Ze krijgen een liefde voor een specifieke plek of een specifiek land. Soms kiezen ze er dan zelfs voor om op die vakantielocatie een huis te kopen. In dit artikel vertel ik over mijn ervaring met kennissen die vakantiehuizen gingen bouwen op Bali.

Surfvakantie

Ik was 22 jaar oud en het jaar daarvoor was ik voor het eerst twee weken in Bali geweest. Het was de beste ervaring van mijn leven. Daarom besloot dat jaar veel langer te gaan, twee volle maanden. Ik zou met vijf vrienden gaan reizen en we kwamen toevallig tijdens onze reis nog een vriendin tegen die een tijd met ons mee ging reizen. We gingen Bali rondreizen en ook de eilanden eromheen verkennen.

Huizen op Noord-Bali

We realiseerden ons dat een vriendin van ons op de noordkant van Bali was. Ze was daarom omdat haar ouders bezig waren met het bouwen van verschillende vakantiehuizen die ze later gingen verkopen. Wij werden daar uitgenodigd om een paar dagen te verblijven. Toen we er aankwamen waren de huizen nog deels in de bouw en ze gingen net een bouwafval container huren om het resterend materiaal op te ruimen. Desondanks was he een absoluut paradijs. De huizen waren nog leeg en er we hadden het hele resort voor onszelf. Het was een bijzondere ervaring en ook een inspirerend project.

De vader van de vriendin die ons had uitgenodigd had namelijk zijn baan als architect opgezegd om zich volledig op dit project te storten. Ik heb een paar jaar later gekeken hoe het met zijn resort was afgelopen en het was een groot succes. De villa’s liggen op een heuvel op het noorden van Bali en kijken uit over de zee. Het is prachtig en ook fantastisch geweest voor het dorp aan de voet van de heuvel. Het heeft voor de lokale bevolking vele goed betaalde banen gebracht. Ze werken bijvoorbeeld als koks in de keukens en toen de villa’s nog in aanbouw waren was er natuurlijk veel constructiewerk. Het blijkt maar weer dat de economie van Bali nog altijd hard groeit door het toerisme.