Ander nieuws

Niks missen dankzij Live Streamen

De uitvinding van de eeuw was en is natuurlijk nog steeds het internet. Via dit netwerk kun je overal non-stop 'online' zijn, er dus bij zijn. Je kunt gedurende de hele dag (en nacht) contact met je vrienden onderhouden via bijvoorbeeld whatsapp, Facetime, of sms. Je kan spelletjes spelen tegen de verveling, tegen jezelf, vrienden of zelfs onbekenden, en je kunt nog veel meer. Je kunt nu ook bijvoorbeeld bij evenementen 'zijn'!
Live streaming was natuurlijk al bekend, maar service streaming biedt nu tijdens Covid-19 een uitkomst. Er mogen geen evenementen meer plaatsvinden en bij veel samenkomsten waarbij toch mensen mogen zijn, mogen er maar een paar aanwezig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan begrafenissen. Niemand wil een begrafenis van een naaste missen, en nu hoeft dat ook niet, ookal kun je er misschien niet fysiek bij zijn. Je kunt namelijk de uitvaart online kijken, en zo toch nog erbij zijn. Het is niet je eerste keus, maar je kunt nu in ieder geval afscheid nemen vanachter je computer, tablet, of telefoon.

Ver en toch dichtbij.

Hoewel je een samenkomst zoals een begrafenis misschien nog nooit online hebt gevolgd, kan het een uitkomst bieden. Je zit comfortabel in je eigen huis of kamer, je hoeft niet per se zwart aan (tenzij je dat wilt) en je kunt je echt richten op je eigen verdriet en afscheid zonder je in te hoeven houden voor anderen. Natuurlijk ben je er liever live bij om anderen te kunnen troosten en omhelzen, en samen herinneringen op te halen. Maar als er geen andere optie is, is dit een mooie manier er bij te zijn.
Ook andere evenementen kun je natuurlijk live bijwonen. Denk aan een uitzending, een show, een theaterstuk, een bingospel, of zelfs gewoon een webinar of les. De inhoud is natuurlijk aan te passen; het gaat erom dat er zo veel mogelijk mensen online mee kunnen doen. Je kan mee chatten, reageren of wellicht zelfs inbellen.

Studenten.

Veel studenten zijn streamen inmiddels gewend. In plaats van les op locatie volgen zij al zeker een jaar dagelijks online streaming lessen en webinars, waar ze via de chat of email vragen kunnen stellen. Het vervelende is dat veel lessen van te voren worden opgenomen, waardoor eventuele vragen, opmerkingen of fouten niet op dat moment behandeld kunnen worden. Dan moeten zij dit onthouden, ergens opschrijven, (als het al opvalt) en later melden via e-mail. De docent in kwestie moet vervolgens iedereen opnieuw toespreken; dit kost allemaal veel tijd en moeite. Met een live streamingdienst is iedereen op hetzelfde moment aanwezig, alleen niet op dezelfde locatie!