Financieel

Je motor verkopen met deze tips!

Al een tijdje staat je geliefde motor in de garage. Sinds er een auto op de stoep staat is het toch wat makkelijker om naar werk te gaan, bovendien kost het onderhoud van de motor iets te veel om er in te investeren. Dus in plaats van dat je er mee op de weg rijd, kijk je er naar wanneer je via de garage richting te auto loopt en weet je dat het tijd is om de motor te gaan verkopen. Maar de grote vraag is: hoe doe je dat? Wat zijn de stappen? Wanneer je geen ervaring hebt met het verkopen van een motor, is het handig om rekening te houden met deze tips!

De verkoop uit handen geven

Een handige manier om de motor te verkopen is om de verkoop deels uit handen te geven. Niet aan iemand, maar aan het internet. Verschillende platforms zijn hier voor bedoeld. OSW is een verkoopsite waarbij er via de site geboden wordt. De bieding wordt meteen uitgerekend wanneer je je gegevens hebt ingevuld. Wanneer je er akkoord meegaat, wordt het voertuig zelfs opgehaald. Praktisch is het heel eenvoudig en vooral als je snel je motor kwijt wilt, is dit een goede en voor de hand liggende optie.

Zelf verkopen

Het kan natuurlijk ook dat je de verkoop van de motor niet uit handen te geven en het liefst zelf alles regelt om er zoveel mogelijk uit te halen. Maar dat lukt alleen als de verkoop goed is voorbereid en duidelijk wordt aangeboden. Een grote tip is de manier waarop de foto’s worden gemaakt. Niet in de donkere garage met alle spullen nog op de grond, maar buiten op een straat met een relatief rustige achtergrond. Ruis in de foto kan afleidend werken voor een potentiële koper. Zorg dat het licht goed is en de foto scherp. Een motor verkopen gaat een stuk makkelijker als de motor er aantrekkelijk uit ziet

Koop afronden

Wanneer een potentiële koper zich aanbied, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. De nodige documenten en de informatie voor de eventuele overdracht. Een onderdeel van die voorbereiding is de tekst van de verkoop. Schrijf deze zo eerlijk mogelijk. Het is verleidelijk om te proberen een koper voor je te winnen, maar met onjuiste of halve waarheden kom je niet ver of later in de problemen. Hoe eerlijker je bent, hoe beter de koop zal lopen. Als je de motor beter wilt aanbieden, breng de motor dan eerst naar de garage voor de nodige aanpassingen.