Wonen

Professionele barkoelkasten voor de horeca

Barkoelkasten zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Er zijn simpele versies met twee klapdeurtjes, maar ook koelkasten waar spoelbakken en een ijsblokmachine in zitten verwerkt. Kortom, je kunt allerlei kanten op als het op barkoelkasten aankomt. Deze koelkasten zijn niet alleen geschikt voor restaurants voor cafés, maar ook thuis komen barkoelkasten van pas. Maar waar moet je nou precies op letten bij het kopen van barkoelkasten? We hebben het voor je op een rijtje gezet. 

Hier moet je op letten bij de aankoop van een barkoelkast

Als je een barkoelkast wil aanschaffen, dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Uiteraard kun je zelf de grootte en de functies van de barkoelkast bepalen, maar dit zijn niet de enige specificeringen die er toedoen. Zo zul je eerst na moeten gaan welk energielabel de barkoelkast heeft. Om kosten te besparen kun je het beste kiezen voor barkoelkasten met label A of B. Wil extra bezuinigen op energie, dan hebben wij een goede tip voor je: kies voor een barkoelkast met een glazen deur! Zo zie je direct welke drankjes er in de koelkast zitten en hoef je deze dus niet onnodig te openen. 

Daarnaast zul je na moeten gaan welke soort koeling in de barkoelkast is verwerkt. Je hebt namelijk convectiekoeling of stille koeling. Stille koeling heeft als grote voordeel dat het weinig stroom verbruikt en minder geluid maakt. Deze koeling heeft echter als nadeel dat het de temperatuur niet constant kan houden als de barkoelkast regelmatig geopend wordt. Als de barkoelkast constant open en dicht wordt gedaan, dan kun je beter kiezen voor convectiekoeling. Convectiekoeling houdt eten en drinken altijd op de juiste temperatuur. Dit heeft dan weer als nadeel dat de koelkasten meer lawaai maken en meer stroom nodig hebben. 

Een eigen barkoelkast in huis!

Niet alleen in de horeca komen barkoelkasten van pas, ze kunnen ook voor gebruik in huis worden ingezet! Waarschijnlijk niet de grote varianten die ze in de horeca gebruiken, maar er bestaan gelukkig ook kleine modellen. Deze barkoelkasten zijn ideaal als je vaak gasten over de vloer hebt en het eten en drinken graag op een goede temperatuur houdt. De kleine modellen zijn gemakkelijk te verplaatsen en kun je dus op een centrale plek neerzetten. Zo kan iedereen wat te drinken pakken wanneer ze daar zin in hebben. Ook kun je een barkoelkast op je slaapkamer plaatsen.