Gadgets

Waarom duurzame verlichting de beste keuze is voor je bedrijf

Duurzaam is een woord waar je als ondernemer tegenwoordig niet meer omheen kunt. Het is immers zeer belangrijk om milieubewust te ondernemen. Gelukkig zijn veel bedrijven uit zichzelf al op zoek gegaan naar duurzame oplossingen, en verlichting is hier een goed voorbeeld van. Om met hun tijd mee te gaan vervangen veel bedrijven hun huidige verlichting door LED-lampen van Firefly. Toch kan deze overstap best ingewikkeld zijn, zeker wanneer je nog niet goed weet waarom duurzame verlichting zo belangrijk is. In dit artikel staan alle voordelen op een rijtje, zodat jij vol vertrouwen die overstap kan maken.

Goed voor het milieu

De keuze voor duurzame verlichting heeft eigenlijk meteen een positieve invloed op het milieu. Dit komt doordat LED-lampen minder vervuilend zijn gedurende het productieproces. Niet alleen tijdens het verbruik van de lamp zul je de positieve effecten op het milieu merken, maar ook achteraf. Een LED-lamp is namelijk veel minder vervuilend dan de ouderwetse gloeilamp. Omdat een bedrijfsruimte al snel honderden verschillende lampen in gebruik heeft, kan deze kleine verandering daarom grote gevolgen hebben voor onze aarde.

Langere levensduur

Een gemiddelde LED-lamp heeft een levensduur van ongeveer 25.000 branduren. Dit betekent dat een LED-lamp vele jaren mee zal gaan, ook wanneer je de lamp alle werkdagen gebruikt. Ter vergelijking: de gemiddelde gloeilamp gaat zo'n 1500 branduren mee. Dit betekent dat LED-lampen niet alleen beter zijn voor het milieu, maar je op den duur ook veel geld kunnen besparen. Een LED-lamp kost je misschien iets meer bij de aanschaf, maar het betaalt zijn prijs terug in branduren én gemak. Jouw werknemers hoeven niet iedere week op een trapje te staan om wéér een nieuwe lamp te vervangen.

Sfeervolle verlichting

Kantoren zijn misschien niet de eerste plek waar je aan denkt bij het woord: sfeervol. Toch is het wel degelijk belangrijk om een goed en warm licht aan te brengen in de kantoor- en bedrijfsruimtes. Té fel licht kan er namelijk voor zorgen dat de werknemers hoofdpijnklachten ontwikkelen. Het is daarom van groot belang om de perfecte balans tussen sfeervol en praktisch te vinden. Een ander voordeel is dat je niet langer hoeft te wachten tot de lamp op volle sterkte brandt. In tegenstelling tot de gloeilamp, brandt de LED-lamp onmiddellijk op maximale sterkte. Geen vervelende seconden wachten tot de lamp eindelijk is 'opgeladen', maar direct aan het werk!