Ander nieuws

Welke karperhengel kopen?

Over de hele wereld vinden mensen het prettig om te ontspannen. Door de dagelijkse drukte is het natuurlijk ook ontzettend belangrijk dat iedereen iedere dag voldoende rust pakt. Echter, ieder pakt deze rust natuurlijk op een hele andere manier. Zo vindt de een het prettig om samen met een aantal vrienden naar Yoga te gaan en vindt de ander het heerlijk om met een aantal vrienden te gaan vissen. Vissen is de afgelopen jaren erg populair geworden, ook onder een groot deel van de jongeren. Dit heeft vooral te maken met de verschillende technieken die tegenwoordig bij het vissen gebruikt kunnen worden.

 

Vissen op een rustige plek

De meeste vissers vinden het heerlijk, alleen of met een aantal goede vrienden op een rustige plek te gaan karpervissen. Ook vinden sommige mensen het prettig om met de meest geavanceerde apparatuur aan de slag te gaan. Zo zijn er op dit moment piepers waardoor je zelf niet meer naar de dobber hoeft te kijken. Deze piepers worden tegenwoordig ook gebruikt door mensen die in de nacht met een aantal vrienden gaan vissen. De pieper wekt hen als er een vis heeft gehapt. 

 

Vissen zonder toeters en bellen

Vind je het daarentegen leuker om te gaan karpervissen zonder allerlei toeters en bellen? Dan zou je eens kunnen kijken naar een standaard karperhengel. Op dit moment kun je al karperhengels krijgen voor een aantal tientjes. Zeker wanneer je een beginnende visser bent is het aan te raden om bij één van de instapmodellen te beginnen. Sommige mensen vinden het vissen namelijk tegenvallen als ze het eenmaal een keer gedaan hebben. Ben je echter een gevorderde visser? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een geavanceerde hengel. De prijs van de geavanceerde karperhengels kan oplopen tot honderden euro’s. 

 

Hoeveel verschillende karperhengels zijn er?

Op dit moment zijn de karperhengels te verkrijgen in allerlei verschillende soorten en maten. De experts hebben de hengels in drie verschillende categorieën ingedeeld, namelijk penhengels, spodhengels en traditionele karperhengels. Tijdens het uitkiezen van een nieuwe hengel is het van belang om rekening te houden met het type handvat. Er zijn meerdere handvatten waar je uit zou kunnen kiezen. Je zou kunnen kiezen voor het kurkhandvat en het foam handvat. De keus van dit materiaal is niet per se van belang, het gaat er vooral om wat je het mooist vindt. Als laatst kun je nog kiezen voor een stijve en een minder stijve karperhengel. Houdt er hierbij rekening mee dat je met een stijve hengel zwaardere vissen kunt vangen.