Ander nieuws

Wat is een geschikte mixdrank?

In Nederland is het in veel gezelschappen gebruikelijk om alcohol te drinken wanneer er iemand jarig is of er een andere reden is voor een feestje. Er zijn erg veel verschillende soorten drank die je op zo’n moment kunt nuttigen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die de voorkeur geven aan bier, terwijl anderen liever genieten van een mixdrankje. Het is voor deze mensen van belang dat de sterke drank wordt gemixt met een lekker drankje. Je kunt dan kiezen uit veel verschillende soorten mixdranken, maar niet alles is even geschikt om te combineren met alcohol.

Sprite

Om te beginnen is het belangrijk om te vermelden dat het natuurlijk een kwestie van smaak is of een mixdrank geschikt is of niet. Daarnaast is het ook afhankelijk van de drank waarmee je het mixt. Er zijn namelijk veel verschillende soorten drank waardoor er ook veel verschillende mixdranken zijn. Echter, een mixdrank kan goed passen bij de ene soort drank terwijl het ontzettend vies smaakt wanneer je het combineert met een andere soort drank. Hierdoor is het van belang dat je zelf proeft en beoordeelt of bepaalde drankjes geschikt zijn voor het mixen met een bepaald soort drank. Sprite is volgens velen een mixdrank die zeer geschikt is voor een combinatie met wodka. Toch zijn er ook andere soorten drank die veel alcohol bevatten en goed gecombineerd kunnen worden met Sprite. Dat komt doordat deze frisdrank de smaak van de alcohol enigszins neutraliseert. 

Tonic

Dit is een mixdrank die overal ter wereld bekend is. Dat komt doordat deze gecombineerd wordt met gin. De gin-tonic is een gouden combinatie en is overal op de wereld populair. Daarom kennen veel mensen tonic als een zeer goede mixdrank. Toch is dit over het algemeen niet zo heel goed te combineren met andere soorten drank. Daarom is het slim om simpelweg een gin-tonic te bestellen of om voor een ander mixdrankje te gaan. 

Cola

Dit is misschien niet het meest spannende mixdrankje, maar het is zeker een drankje dat populair is. Daarnaast is het zo dat erg veel mensen het lekker vinden om cola met alcohol te drinken. Zo zijn er bijvoorbeeld veel mensen die rum en cola combineren. Ook is het mogelijk om cola te drinken in combinatie met allerlei andere soorten drank. Dit is namelijk wel een mixdrank die met veel andere soorten drank te combineren is. Daarnaast is het fijn als dit je favoriete mixdrank is aangezien ze in ieder café cola hebben.