Ander nieuws

Zakelijk autodelen is ook voor ZZP\’ers de oplossing

Als je ZZP'er bent, dan kan het nog wel eens lastig zijn om een auto te leasen. En kopen zit er ook niet altijd in. Maar wat als je toch met enige regelmaat een auto nodig hebt om je werk te kunnen doen? Dan is zakelijk autodelen wellicht iets voor jou. Met zakelijk autodelen heb je een auto tot je beschikking wanneer je er een nodig hebt. En zit je niet vast aan een auto die maar stilstaat voor je deur en waar je wel verantwoordelijk voor bent. Met zakelijk autodelen heb je het beste uit twee werelden: altijd een auto tot je beschikking en geen rompslomp. Daarbij draag je, door gebruik te maken van een deel auto, ook nog eens bij aan een beter milieu.

Hoe werkt zakelijk autodelen?

Je meldt je aan bij de app. Je kiest voor een abonnement of juist niet. Het aanmelden is gratis. Dan reserveer je een auto. Dit kun je een lange tijd van tevoren doen, maar ook een kwartier voor je vertrek. Met de app kun je de auto openen. Je stapt in en pakt de boardcomputer uit het dashboardkastje. Je voert je pincode in op de boardcomputer en trekt de sleutel uit de boardcomputer. Nu is het nog een kwestie van starten en wegrijden. Je parkeert de auto weer op de plek waar je 'm vandaan hebt. Over parkeergeld hoef je je geen zorgen te maken. De deel auto heeft een eigen parkeerplek.

Ook beschikbaar voor privé!

Ook als je geen bedrijf hebt kan het zeer aantrekkelijk zijn om een auto te delen. Door gebruik te maken van een deelauto hoef je alleen maar te zorgen dat je op tijd een auto reserveert. Verder volg je gewoon de stappen zoals hierboven beschreven. Makkelijker kan haast niet. Zeker wanneer je in de stad woont en maar incidenteel een auto nodig hebt, is een deelauto de beste oplossing.

Draag bij aan een beter milieu

Door gebruik te maken van een van de ruim 2050 deelauto's in Nederland, zorg je ervoor dat er minder auto's op de weg zijn. Wist je dat per deelauto ongeveer 11 auto's kunnen worden uitgespaard? Dat scheelt niet alleen enorm in de uitstoot van CO2, maar het zorgt er ook nog eens voor dat de wegen minder druk worden en dat het parkeerprobleem in veel steden wat teruggedrongen kan worden.

Een deelauto is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor jou. Je wordt volledig ontzorgd en hoeft niet na te denken over verzekeringen en alle andere zaken die komen kijken bij het bezitten van een eigen auto.