Ander nieuws

Zo maak je een spiegelwand: spiegels op maat

Laatst heb ik de stap gezet om een yoga studio te beginnen aan huis. Een droom die ik al jaren heb, die nu eindelijk uitkomt! Om de studio compleet te maken wilde ik een spiegelwand. Wanneer je de ruimte hebt, kun je in principe een volledige spiegelwand plaatsen. Spiegels op maat bleken een uitkomst voor mij te zijn. Dit zijn spiegeldelen in standaard maten, die je kan opbouwen en gemakkelijk kan bevestigen aan een muur. Ben jij nou ook benieuwd hoe je dit zou kunnen doen en de voordelen hiervan? Lees dan mijn ervaring in deze blog.

Maak een plattegrond

De eerste stap is natuurlijk het opmeten van de wand. Je kunt spiegels aanbrengen over het volledige oppervlakte van een wand, maar soms is dit niet heel handig. De onderkant zal bijvoorbeeld sneller vies worden, en met schoonmaken is dit dan toch wat lastig. Je kunt ook een spiegelstrook aanbrengen, waarbij je de bovenkant en de overkant van de muur vrij laat. Ook is het belangrijk om te letten op lichtval, heb je bijvoorbeeld direct ligt op de spiegels wat zorgt voor een donkere reflectie, en waar zitten eventuele stopcontacten. Maak vervolgens een plattegrond van de ruimte en zet hier alle belangrijke informatie op.

Bestel je spiegels op maat

Ik heb mijn spiegels besteld op glassby.nl. Via Glassby kun je allerlei spiegels op maat bestellen. Niet alleen voor een spiegelwand, maar ook voor andere toepassingen, zoals een glazen deur of decoratieve spiegels in een hal,. kun je bij Glassby terecht. Je kunt ook kiezen voor een afwerking van de randen en het glas zelf. Zo kun je bijvoorbeeld een ´vintage´ coating toevoegen aan de spiegels.

De spiegelwanden van Glassby zijn 6mm dik en zijn voorzien van een veiligheidsfolie. Dit heeft een aantal voordelen. Allereerst beschermt het de spiegel, omdat de spiegel zo bij elkaar gehouden kan worden wanneer hij zou breken. Eventuele scherven zouden dan vast blijven zitten aan de folie, wat voorkomt dat er overal losse schreven terecht komen.

Voor de bevestiging aan de muur zijn er verschillende systemen. Voor de spiegelwand zou lijm het meest ideaal zijn. Deze kun je direct bestellen bij de aankoop van je spiegels.

Montage: zelf of laten doen?

Na het bestellen van de spiegels moet ze natuurlijk nog wel aan de muur worden geplaatst. Je krijgt een gebruiksaanwijzing bij de spiegels geleverd. Deze vond ik zelf makkelijk om te volgen. Wanneer je echter toch liever geen risico wilt nemen, dan kun je ook kiezen voor een montageservice. Dit kun je aangeven bij de je bestelling en experts zullen dan de bevestiging voor je doen. Hierdoor ben je verzekerd van een goed en mooi eindresultaat. Het plaatsen kost vaak maar een paar uur, dus je kunt dezelfde dag al genieten van je spiegelwand!

In tegenstelling tot veel woonwinkels, worden spiegels op maat via Glassby geheel gratis en met garantie bij je thuis afgeleverd. Voor een spiegel naar wens ben je bij Glassby dus aan het goede adres.