Gadgets,  Wonen

Een kennismaking met zuinige verwarming

Mocht u nog niet bekend zijn met infrarood verwarming, zal u na het lezen van dit blog helemaal op de hoogte zijn. Het is dan ook een onderwerp dat de moeite waard is om meer over te weten. Het is namelijk een energiezuinige manier om uw huis te verwarmen. Een ander voordeel is dat het een hele snelle opwarmtijd heeft. De warmte wordt daarnaast gelijkmatiger in de ruimte verdeeld dan bij andere verwarmingstechnieken. Tot slot zijn de panelen erg stijlvol. U kan ze in verschillende kleuren krijgen, zodat ze ongemerkt opgaan in de rest van het interieur, maar er zijn ook met een design erop, waarmee u een mooi beeld op de muur creëert. Heeft u bijvoorbeeld een geliefde foto of een afbeelding dat goede herinneringen oproept, zijn er ook mogelijkheden deze op een paneel te laten plaatsen. Genoeg redenen dus om te overwegen uw huis te verwarmen met infrarood verwarming. 

De plaatsing

Door infrarood panelen te plaatsen, kan u bijvoorbeeld specifieke plekken in huis perfect verwarmen. Ruimtes in huis die onregelmatig worden gebruikt, kunnen op deze manier makkelijk verwarmd worden. Heeft u bijvoorbeeld een hobbykamer waar u alleen in het weekend tijd doorbrengt, dan is het niet nodig de centrale verwarming aan te zetten, want dan heeft u genoeg aan de infrarood verwarming in die ruimte. Daarbij zijn de panelen makkelijk te bevestigen aan de muur of het plafond. Ze worden geleverd met een goed ontworpen ophangsysteem. Er komt dus geen loodgieter aan te pas. Er hoeft alleen een stroompunt in de buurt te zitten van de plek waar u het paneel wil plaatsen. De beste plek is natuurlijk op een centrale plek in de kamer, zodat de ruimte het best verwarmd kan worden. Het paneel wordt aangesloten met stroomdraden, die met een kabelgootje netjes uit het zicht gehaald kunnen worden. Tot slot wordt er een thermostaat geplaatst, waarmee u de temperatuur kan regelen. Het is ook mogelijk dit met een afstandsbediening te doen. Deze zuinige elektrische verwarming is dus een makkelijk te installeren en zeer gebruiksvriendelijk product.

Opgaan in het interieur

Het loont de moeite de panelen eens in een showroom te bekijken. U kan dan zelf zien en ervaren hoe het werkt. Daarbij kan u zich meteen goed laten adviseren over welke infrarood panelen u het beste voor uw woning kan aanschaffen. Er zijn overigens originele opties, zoals een krijtbord infrarood paneel voor in de keuken. Ook is het mogelijk de panelen als spiegels te plaatsen in uw badkamer. Het product heeft dan twee functies in één. De verwarming kan u dus ongemerkt laten opgaan in uw interieur. Dat is toch iets anders dan lelijke en daardoor in het oog springende radiatoren. Het gebruik van infrarood panelen kan zorgen voor een afname van dertig procent van het energieverbruik. Waar wacht u nog op?