Financieel

Octrooirecht in 2021: hoe zouden we een app patenteren?

Hoe zouden we een app patenteren in 2021? Een octrooi is een exclusief recht dat door de overheid wordt verleend aan een uitvinder om een ​​uitvinding te maken, te gebruiken, te verkopen of in te voeren. Dit kan ook worden toegepast op apps. Als een uitvinder met een idee voor een app komt, moet hij eerst een octrooiaanvraag opstellen. De uitvinder zal dan octrooi moeten aanvragen. De uitvinder zal een gedetailleerde beschrijving van de uitvinding moeten opnemen, inclusief tekeningen, en de redenen waarom de uitvinding als nieuw en niet voor de hand liggend wordt beschouwd. Er zijn veel redenen waarom een ​​app als nieuw en niet voor de hand liggend zou zijn.

Wat is een patent

Patent betekenis: Een patent is een exclusief recht dat door de overheid wordt verleend aan een uitvinder om een ​​uitvinding te maken, te gebruiken, te verkopen of te introduceren. Dit kan ook worden toegepast op apps. Wanneer een uitvinder met een idee voor een app komt, moet hij eerst een patentaanvraag voorbereiden. De uitvinder zal dan patent moeten aanvragen. De uitvinder dient een gedetailleerde beschrijving van de uitvinding op te nemen, inclusief tekeningen, en de redenen waarom de uitvinding als nieuw en niet voor de hand liggend wordt beschouwd. Er zijn veel redenen waarom een ​​app als nieuw zou moeten zijn en niet voor de hand liggend. Kosten patent aanvragen kunnen erg verschillen.

Wanneer gebruik je een patent

Octrooien worden gebruikt om een ​​uitvinding of ontwerp te beschermen die nieuw, nuttig en niet voor de hand liggend is. De uitvinding moet nieuw zijn, wat betekent dat deze niet eerder door iemand anders is uitgevonden. De vinding moet ook bruikbaar zijn, dat wil zeggen dat ze bruikbaar moet zijn in de samenleving. Ten slotte mag een uitvinding niet voor de hand liggend zijn, wat betekent dat het niet duidelijk zal zijn voor iemand die bekwaam is in de techniek. De uitvinding moet anders zijn dan wat er al is.

Hoe vraag je een octrooi aan

Om een ​​octrooi aan te vragen, moet de uitvinder eerst een octrooiaanvraag opstellen. De uitvinder moet een gedetailleerde beschrijving van de uitvinding opnemen, inclusief tekeningen, en de redenen waarom de uitvinding als nieuw en niet voor de hand liggend wordt beschouwd. De octrooiaanvraag moet voor een leek duidelijk en begrijpelijk zijn.

Wat moet er in de beschrijving van de uitvinding staan ​​

De beschrijving van de uitvinding moet tekeningen, grafieken, schema's, tabellen, enz. omvatten. De beschrijving moet duidelijk genoeg zijn voor een leek om te begrijpen. De beschrijving moet ook uitleggen waarom de uitvinding als nieuw en niet voor de hand liggend wordt beschouwd.

Veelvoorkomende redenen waarom een ​​app nieuw en niet vanzelfsprekend moet zijn

Een app moet nieuw zijn omdat deze nog niet eerder is uitgevonden. Een app mag ook niet vanzelfsprekend zijn omdat deze anders is dan wat er nu beschikbaar is. Als een app bijvoorbeeld vergelijkbaar is met WhatsApp, maar met meer functies, zal de app niet voor de hand liggen.