Rollators
Wonen

Rollend door de natuur met rollators

Voor iedereen die wat minder ter been is kan de rollator een grote uitkomst zijn. Zo is mijn tante lang ziek geweest, en is daarom nog niet erg fit om lange afstanden te lopen. Laatst ging ik een stukje met haar wandelen, en toen vertelde ze hoe graag ze weer de natuur in wilt! Ze mist de bomen en al het groen om haar heen. Mijn tante is een echte purist en natuurliefhebber, dus ik begrijp haar frustratie. Ze loopt normaal gesproken alleen met stok, en dat is geen goede ondersteuning voor onverharde paden. Daarom heb ik haar overgehaald om een rollator aan te schaffen! Met rollators rol je gemakkelijk door de natuur over onverharde wegen. Eerst was ze niet erg enthousiast, omdat ze vond dat ze te jong was voor een rollator. Dit is natuurlijk complete onzin! Iedereen die slecht ter been is of staan en lopen niet zo lang volhoudt kan gebruik maken van een rollator! Zo ook mijn tante! Om haar over te halen heb ik wat online uitgezocht over rollators. Daar kwam ik tegen hoe je de apparaten kan bestellen, en dat je ze ook kan huren of tweedehands kunt kopen. Omdat ik dit belangrijk vind om met anderen te delen, heb ik daarom vandaag een blog over dit onderwerp geschreven. Veel leesplezier!

Hoe en waar koop je rollators?

Je hebt in de grote steden complete winkels met allemaal ondersteunende toestellen voor mensen die wat minder ter been zijn. Dit is erg fijn voor de mensen die in de buurt van zo’n winkel wonen, omdat ze dan kunnen uittesten wat ze willen hebben. Aan de andere kant wonen veel mensen ook niet in de buurt. Daarnaast gaat het om hulpmiddelen voor mensen die slecht ter been zijn, dus om die dan naar een winkel te sturen is een beetje dubbel. Daarom is online een rollator de beste manier om zo’n loopondersteuning aan te schaffen. Op gespecialiseerde websites wordt goed gekeken naar de kwaliteit en mogelijkheden van de producten.

Huren of tweedehands als goed alternatief

Rollators zijn ontzettend duurzame producten en gaan dan ook heel lang mee! Veel webwinkels bieden naast gloednieuwe hulpmiddelen ook tweedehands modellen aan. Deze zijn vaak kort gebruikt door een tijdelijk minder ter been patiënt. Deze rollators werken altijd net zo goed als de nieuwen, maar zijn gewoon een paar jaar ouder! Naast tweedehands rollator kopen kan er ook gehuurd worden voor een korte termijn! Beide zijn oplossingen die wat vriendelijker voor de portemonnee zijn, en zijn daarom het waard om in acht genomen te worden!