Financieel

Bijverdienen tijdens de crisis

Het zijn geen makkelijke tijden. Misschien heb jij wel je baan verloren, word je tijdelijk niet meer ingepland of ben je minder uren gaan werken. We kunnen het ons in ieder geval goed voorstellen dat dit voor de meeste mensen zware tijden zijn op financieel gebied. Daarom hebben wij wat tips op een rijtje gezet van manieren waarop jij wat extra geld kunt verdienen tijdens de crisis.

Beleggen

De eerste tip is een echte financiële: beleggen. Beleggen is een soort van investeren. Je belegt je geld ergens in en over de loop van tijd wordt dit meer waard. Als je slim belegt en weet wat goede kansen zijn kun je hier heel makkelijk veel geld mee verdienen. Er zijn echter ook een paar nadelen. Beleggen kost geld. Om te kunnen investeren heb je geld nodig en je moet bereid zijn om dit geld ook eventueel te verliezen. Daarnaast gaat er vaak veel tijd overheen voordat je belegging in waarde is gestegen. Beleggen is dus een goede optie om jezelf in de toekomst te verzekeren van financiële ademruimte. Bijvoorbeeld in voorbereiding op een mogelijke toekomstige crisis. Wist je dat je voor beleggen geen enorme bedragen hoeft in te leggen? Je kan al heel klein beginnen. Dit maakt het een erg toegankelijke optie. Steeds meer banken komen ook met handige apps, waar je bijvoorbeeld al je digitale ‘wisselgeld’ automatisch kunt beleggen. Koop je bijvoorbeeld een koffie van €2,80? Dan belegt jouw bank automatisch €0,20 naar aanleiding van deze transactie. Heb je echter nu direct geld nodig, dan is beleggen misschien niet de juiste optie voor jou. 

Een gokje wagen

Voor het snelle geld is het altijd een optie om een gokje te wagen. Dit kan in een casino maar ook online zijn er diverse mogelijkheden. Gokken op sportwedstrijden bijvoorbeeld of online poker toernooien. Ook bij gokken geldt: je moet eerst geld hebben om hier meer geld van te maken. En natuurlijk moet je ook bereid zijn om het ingelegde bedrag weer te verliezen in het spel. Het is aan jou om af te wegen of in hoeverre je al deze risico’s wilt lopen voor de kleine kans om wat extra geld te verdienen. Onze tip is dan ook vooral: ga hier heel verstandig mee om! Gokken kan namelijk zeer verslavend werken. Heb jij hier problemen mee of wil je meer informatie over gokken en verslavingen? Kijk dan eens bij Sobriety Online.