Wonen

Nieuwe HG ECO producten lijn

HG, een bekend merk onder de schoonmaakmiddelen, komt nu met een nieuwe eco productenlijn. Zowel de producten zelf als de verpakkingen zijn ecologisch verantwoord. Zo zijn de verpakkingen gemaakt van honderd procent gerecycled materiaal. Dit is beter voor je huis, voor het milieu en voor jezelf. De nieuwe HG ECO-producten bieden reiniging voor zowel de keuken, als voor de badkamer en ook in de woonkamer en zelfs de wasruimte. De producten hebben dezelfde werking zoals je van HG gewend bent, maar dan milieuvriendelijker. Als je benieuwd bent naar de werking van deze nieuwe lijn, lees dan vooral even verder. Ik heb twee producten namelijk getest.

Twaalf verschillende soorten producten

HG heeft met de HG ECO-producten lijn twaalf nieuwe soorten ecologische schoonmaakmiddelen. Van koffiemachine reiniger tot wc-reiniger, voor bijna alle soorten reiniging heeft HG een nieuw middel op de markt gebracht. Deze producten zullen eerst alleen worden aangeboden bij alle Jumbo supermarkten in Nederland en Delhaize en België. De producten worden wederom verkocht voor vriendelijke prijzen, zodat het voor ieder budget mogelijk is om ecologisch schoon te maken. Hieronder noem ik een paar van mijn favorieten.

Koffie machine ontkalker

Een van mijn favoriete producten van de nieuwe lijn is de koffie machine ontkalker. Vaak schiet het schoonmaken van je koffie machine er snel bij in. Dat is natuurlijk zonde, want zo beschadigd je machine veel sneller en gaat je koffiemachine minder lang mee. Door deze eco koffie machine ontkalker ben ik geïnspireerd geraakt om mijn machine vaker schoon te maken. Zo doe ik het wekelijks en dat heeft een geweldig effect. Ook de koffie smaakt me nu lekkerder! De ontkalker heeft een frisse geur, wel zo fijn voor in je keuken.

Wasmiddel tegen stinkend wasgoed

Het is altijd erg vervelend als je kleding vies gaat ruiken nadat je het gewassen hebt. Het is dan misschien wel schoon, maar de geur is niet lekker. Om dit te voorkomen is het enorm handig om HG wasmiddel tegen stinkend wasgoed bij je wasmiddel te gooien. Zo wordt je kleding extra goed schoon en ben je verzekerd van een lekkere geur. Probeer het eens met sportkleding, handdoeken of kleding waarvan je dacht dat je nooit dat geurtje eruit zou krijgen. Zelf gooide ik geregeld kleding weg omdat het steeds snel weer naar zweet ging ruiken. Zonde, toch?

Oven reiniger

Een ander van mijn favoriete middelen is de ovenreiniger. Je kent het vast wel; na het bakken belanden er soms allemaal resten op de bodem van de oven. Als je deze niet meteen schoonmaakt ontstaat er al snel een vieze laag in je oven. Deze is gewoon niet weg te krijgen! Hiervoor is ovenreiniger perfect. Zo hoef je je oven niet elke keer schoon te maken na het bakken, maar kan je dat gewoon heel gemakkelijk één keer per week doen. Dit bespaard moeite en tijd. Je kan de ovenreiniger ook gebruiken voor je kookplaat of voor je barbecue. En dan te bedenken dat het zo krachtig is én milieuvriendelijk.